Bioweb

  RECEPTEN » Gebakken peer caramel en noten Home  |  Inloggen  |  Aanmelden  |  Winkelwagen  | Afronden bestelling   
Zoek op omschrijving, merk of productnummer
 
Streekproducten
Aanbiedingen
Acties
Op is Op
Producten
RECEPTEN
  Aardappel anders zonder potje
  bananenbrood
  Bonensalade
  Broodje hummus met avocado
  Chocomuffins
  Courgettekoekjes met oude kaas
  Erwtensoep
  Friese Kruidkoek met een twist
  Gele bloemkoolrijst met Gado Ga
  Griekse zwartebonen burger
  Haverscones met room
  Hete bliksem
  Hollands stoofpotje
  Linzenstoof met spruitjes
  Lunchbroodjes met geitenkaas
  Mac & cheese met bloemkool
  Mueslirepen
  Oosterse Witlof
  Rode biet-chocoladecake
  Rode kool salade harissaballetje
  Romige bloemkoolsoep
  Snacksticks van kaas en rauwkost
  Spruitjes gratin
  Tortellini met paddenstoelen sau
  Toscaanse stoofschotel
  Veldsla salade met granaatappel
  Yacón moes
  Yacón taart
  Stoofschotel met pompoen
  Glutenvrije recepten
Aanraders
Pakketten
Aardappels, Groente, Fruit
Zuivel, Kaas & Eieren
Vlees & Vis
Vegetarisch
Glutenvrije producten
Brood & Banket
Ontbijt & Lunch
Warme Maaltijd
Voorraadkast
Baby & Kind
Dranken
Versnaperingen
Diepvries
NONFOOD
Persoonlijke verzorging
Huishoud & Diervoeding
Voor huis en tuin
Kadoverpakkingen
Gebakken peer caramel en noten

Gebakken peren met gezouten karamel, gebrande hazelnoten en speculaas
De spreekwoordelijke kers op de taart van elk kerstdiner is het nagerecht. Sappige peren, gebakken in de oven en overgoten met een royale laag gezouten karamelsaus. Een dot slagroom met gebrande hazelnoten en speculaas erbij en het is hemel op aarde. Dat zijn nog eens écht fijne feestdagen!


Ingrediënten: *bewaren in de koelkast
4 personen
400 ml slagroom* 100 gram kokosbloesemsuiker
1 theelepel vanillesuiker 4 conference peren
40 gram hazelnoten
4 speculaaskoekjes
Bereidingstijd: 30 minuten
Eigen keukenkastje: 25 gram kristalsuiker, 3 eetlepels roomboter, ½ theelepel en zout
Bereiding vooraf:
1. Klop 200 ml slagroom lobbig met 25 gram kristal suiker. Zet dit aan de kant.
2. Doe de suiker in een pan met dikke bodem, voeg 2 eetlepels koud water toe en meng goed. Plaats de pan op middelhoog vuur en laat, zonder te roeren, pruttelen tot het mengsel licht amberkleurig wordt. Haal de pan van het vuur en roer voorzichtig (de karamel spettert!) de overige slagroom, vanillesuiker en zout naar smaak. Zet terug op middelhoog vuur en laat de karamel regelmatig roerend ongeveer 5 minuten koken tot de karamel is ingedikt. Voeg er 1 el roomboter aan toe. Zet apart.
3. Schil de peren en verwijder het klokhuis met een appelboor of een pomparisienboor. Verhit de roomboter in een grote koekenpan op middelhoog vuur en doe de peren erbij. Bak de peren in ongeveer 5 minuten aan alle kanten goudbruin. Zet dit aan de kant.
4. Bak de hazelnoten bruin in een droge pan. Zet dit aan de kant.
5. Verkruim de speculaaskoekjes. Zet apart.


Afmaken tijdens het kerstdiner: Verwarm de oven op 180°C. Leg de voorgebakken peren in een ovenschaal en bak de peren in ongeveer 15 minuten beetgaar. Leg de peren met een schep slagroom op de borden. Schep de karamelsaus (eventueel warm) erover en bestrooi met de hazelnoten en de speculaaskruim.

    Omschrijving+   Merk   Inh   Eenh   Prijs   Bestel 
Boeren slagroom  Boeren slagroom   Weerribben Zuivel   200   ml   €1,85 

hazelnoten geroosterd  hazelnoten geroosterd   De Nieuwe Band   200   gr   €4,19 

kokosbloesemsuiker  kokosbloesemsuiker   De Nieuwe Band   500   gr   €4,95 

pak roomboter speculaas m.s.Regionaal product  pak roomboter speculaas m.s.   Bolhuis   175   gram   €3,89 

vanillesuiker bourbon  vanillesuiker bourbon   Lecker's   2   stuks   €2,99 

Artikel 1 tot en met 5 (van 5 artikelen) Pagina('s) gevonden:  1 
u bent NIET ingelogd
Winkelwagen Meer
De winkelwagen
is leeg
Informatie
ZO WERKT HET
Bestellen
Bezorgen
Betalen
Statiegeld
Niet tevreden? Geld terug
INFORMATIE
Wie zijn wij
Onze Leveranciers
Uitleg kwaliteit
Verkooppunten
Nieuws
Contact
Social media

Facebook   Twitter
  Powered by Artikelperfect