Bioweb

  RECEPTEN » Paaskoekjes Home  |  Inloggen  |  Aanmelden  |  Winkelwagen  | Afronden bestelling   
Zoek op omschrijving, merk of productnummer
 
Streekproducten
Aanbiedingen
Acties
Op is Op
Producten
RECEPTEN
  Appel-mango chutney uit India
  Aspergelinten salade
  Asperges met boerenham
  Asperges met gerookte zalm
  Asperges met mozzarella
  Aspergesmoothie
  Bosbieten risotto
  Bospeen met verse gember
  Carpaccio van citrus
  Chocoladetaart met kaneelroom
  Citroensorbet met sinaasappel
  Courgettecake
  Fryske Fritatta
  Gevulde avocado
  Gevulde omelet
  Groene asperges met spek
  Groene sesam asperges
  Hollandse asperge op zijn Spaans
  Indiase curry
  Pannenkoekje van rode biet
  Quinoa-aspergetaart
  rabarber galette
  rabarber pavlovataart
  Rabarbercompote met yoghurt
  Rucolasalade met geitenkaas
  Salade van groene asperges & ei
  Salade van Makreel en krieltjes
  Smoothie van spinazie
  Spinaziepannenkoeken met shoarma
  Street Food baguette met tofu
  Wellingtonburger
  Paksoi met peper en kokos
Aanraders
Pakketten
Doneer actie
Aardappels, Groente, Fruit
Zuivel, Kaas & Eieren
Vlees & Vis
Vegetarisch
Glutenvrije producten
Brood & Banket
Ontbijt & Lunch
Warme Maaltijd
Voorraadkast
Baby & Kind
Dranken
Versnaperingen
Diepvries
NONFOOD
Persoonlijke verzorging
Huishoud & Diervoeding
Voor huis en tuin
Kadoverpakkingen
Paaskoekjes

Paaskoekjes met amandel en citroen

/ Paasrecept door Yolanda van der Jagt

/ Bereidingstijd zo'n 45 minuten plus zo'n 15 minuten baktijd

Deze koekjes zijn ideaal om op eerste of tweede paasdag samen met de kinderen te maken. Bij de gespecialiseerde kookwinkels zijn heel veel leuke stekertjes te krijgen, speciaal voor Pasen. Maar gewoon met een glas en wat creativiteit kom je ook een heel eind.

Ingrediënten

100 g blanke amandelen 300 g tarwebloem, 250 g roomboter, 150 g suiker, 1 eigeel, 1 citroen (schoongeboend), 50 g krenten of rozijnen. Extra nodig: paasfiguur stekertjes en een keukenmachine

Bereidingswijze

Voorbereiden: Maal de amandel zo fijn mogelijk in de keukenmachine. Zeef boven een kom de bloem, voeg een snufje zout toe. Voeg de amandelen, boter, suiker en het eigeel door de bloem. Rasp de schil van de citroen en kneed alles met (koude) hand tot een samenhangend deeg. Vorm een bal van het deeg, verpak het in huishoudfolie en laat het minimaal 30 minuten rusten.

Bereiden: Verwarm de oven voor op 175 °C. Strooi een beetje bloem op het werkblad. Leg het deeg erop en rol het met de deegroller uit tot een lap van ½ cm dik. Steek met de steker paashaasfiguren eruit of gebruik een gewone stekerdoos. Kneed de restjes weer door elkaar en rol het opnieuw uit. Leg de koekjes met iets tussen ruimte op de bakplaat.

Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak de koekjes in ca. 15 minuten goudbruin en gaar. Laat de koekjes goed afkoelen en bewaar ze in een luchtdicht afgesloten trommel.

Tip: dit soort koekjes kun je ook heel goed in de vriezer bewaren. Blijven ze lekker lang krokant.

paaskoekjes

    Omschrijving+   Merk   Inh   Eenh   Prijs   Bestel 
Citroen - 1 stuks  Citroen - 1 stuks   Udea   1   stuks   €0,50 

Eieren 6 stuksRegionaal product  Eieren 6 stuks   Fűgelfrij   6   Stuks   €2,20 

Roomboter ongezouten  Roomboter ongezouten   Zuiver Zuivel   250   gr   €3,59 

rozijnen sultana  rozijnen sultana   De Nieuwe Band   500   gr   €3,29 

Tarwebloem 1000gRegionaal product  Tarwebloem 1000g   Mole 't Lam   1000   gram   €3,10 

witte amandelen  witte amandelen   De Nieuwe Band   200   gr   €4,59 

Artikel 1 tot en met 6 (van 6 artikelen) Pagina('s) gevonden:  1 
u bent NIET ingelogd
Winkelwagen Meer
De winkelwagen
is leeg
Informatie
ZO WERKT HET
Bestellen
Bezorgen
Betalen
Statiegeld
Niet tevreden? Geld terug
INFORMATIE
Wie zijn wij
Onze Leveranciers
Uitleg kwaliteit
Verkooppunten
Nieuws
Contact
Social media

Facebook   Twitter
  Powered by Artikelperfect