Bioweb

  RECEPTEN » Paasmuffins Home  |  Inloggen  |  Aanmelden  |  Winkelwagen  | Afronden bestelling   
Zoek op omschrijving, merk of productnummer
 
Streekproducten
Aanbiedingen
Acties
Op is Op
Producten
RECEPTEN
  Appel-mango chutney uit India
  Aspergelinten salade
  Asperges met boerenham
  Asperges met gerookte zalm
  Asperges met mozzarella
  Aspergesmoothie
  Bosbieten risotto
  Bospeen met verse gember
  Carpaccio van citrus
  Chocoladetaart met kaneelroom
  Citroensorbet met sinaasappel
  Courgettecake
  Fryske Fritatta
  Gevulde avocado
  Gevulde omelet
  Groene asperges met spek
  Groene sesam asperges
  Hollandse asperge op zijn Spaans
  Indiase curry
  Pannenkoekje van rode biet
  Quinoa-aspergetaart
  rabarber galette
  rabarber pavlovataart
  Rabarbercompote met yoghurt
  Rucolasalade met geitenkaas
  Salade van groene asperges & ei
  Salade van Makreel en krieltjes
  Smoothie van spinazie
  Spinaziepannenkoeken met shoarma
  Street Food baguette met tofu
  Wellingtonburger
  Paksoi met peper en kokos
Aanraders
Pakketten
Doneer actie
Aardappels, Groente, Fruit
Zuivel, Kaas & Eieren
Vlees & Vis
Vegetarisch
Glutenvrije producten
Brood & Banket
Ontbijt & Lunch
Warme Maaltijd
Voorraadkast
Baby & Kind
Dranken
Versnaperingen
Diepvries
NONFOOD
Persoonlijke verzorging
Huishoud & Diervoeding
Voor huis en tuin
Kadoverpakkingen
Paasmuffins

Milde Yogarde Paastaart of Muffins

/ Ontbijt/ brunch gerecht voor 8 tot 12 personen door Yolanda van der Jagt

/Bereidingstijd 30 minuten plus 25 (muffins) of 45 (taart) minuten oventijd

Met dit recept kun je variëren. Of je maakt één taart of je schept het beslag in twaalf muffinholtes en maakt ook nog een lage taart van het resterende beslag. Zijn de bloedsinaasappels niet in het seizoen dan kun je natuurlijk ook een gewone sinaasappel gebruiken. Serveer deze cake met sinaasappel en crème fraiche.

Ingrediënten

5 eieren (gesplitst), 150 gram suiker, 75 gram tarwebloem, gezeefd, 500 ml yogarde, 1 sinaasappel (schoongeboend).

Extra nodig: mixer, bakvorm (26 cm. Ø) + boter om in te vetten, eventueel 12 papierencake vormpjes en 1 muffinvorm met 12 holtes.

Bereidingswijze:

1) Verwarm de oven voor op 175 °C. Klop de eidooiers met de helft van de suiker met de mixer wit en luchtig. Voeg de bloem toe en vervolgens de yogarde.

2) Rasp de schil van de sinaasappel en knijp het sap erboven uit. Spatel alles goed door elkaar.

3) Klop de eiwitten stijf in een schone vetvrije kom en voeg beetje bij beetje de resterende suiker toe. Spatel dit in twee keer door het yogardebeslag.

4) Schenk het beslag in de beboterde vorm, zet de vorm in het midden van de oven en bak de taart in 45 min. goudbruin en gaar. (Kleine cakejes en het resterende beslag zijn in ca. 25 minuten goudbruin en gaar).

5) Draai de taart met behulp van een bord om en serveer de taart koud of warm.

Tip: Het is heerlijk om de taart nog even op te warmen in de oven voordat je gaat eten.

Succes en eet smakelijk!

Yolanda

/

Paasmuffins

    Omschrijving+   Merk   Inh   Eenh   Prijs   Bestel 
Crème fraîche 35%  Crème fraîche 35%   Drentse Aa   125   ml   €1,75 

Handsinaasappel  Handsinaasappel   BioNoord   1000   gram   €2,50 

rietsuiker  rietsuiker   De Nieuwe Band   500   gr   €2,35 

Tarwebloem 1000gRegionaal product  Tarwebloem 1000g   Mole 't Lam   1000   gram   €3,10 

Yogarde volDeze fles graag RETOUR naar Bioweb  Yogarde vol   Drentse Aa   1   ltr   €2,35 

Artikel 1 tot en met 5 (van 5 artikelen) Pagina('s) gevonden:  1 
u bent NIET ingelogd
Winkelwagen Meer
De winkelwagen
is leeg
Informatie
ZO WERKT HET
Bestellen
Bezorgen
Betalen
Statiegeld
Niet tevreden? Geld terug
INFORMATIE
Wie zijn wij
Onze Leveranciers
Uitleg kwaliteit
Verkooppunten
Nieuws
Contact
Social media

Facebook   Twitter
  Powered by Artikelperfect