Bioweb

  RECEPTEN » Citroensorbet met sinaasappel Home  |  Inloggen  |  Aanmelden  |  Winkelwagen  | Afronden bestelling   
Zoek op omschrijving, merk of productnummer
 
Streekproducten
Aanbiedingen
Acties
Op is Op
Producten
RECEPTEN
  Aardappelquiche
  Aardpeer/dragonsoep
  bananenbrood
  Bananensmoothie
  Bonensalade
  Broodje hummus met avocado
  English Breakfast
  Friese Kruidkoek met een twist
  Gele bloemkoolrijst met Gado Ga
  Griekse zwartebonen burger
  Haver cranberry crumble
  Haverscones met room
  Hete bliksem
  Hollands stoofpotje
  Kurkuma-gemberthee
  Linzenstoof met spruitjes
  Lunchbroodjes met geitenkaas
  Najaarsstoof met romige truffela
  Oosterse Witlof
  Rode biet-chocoladecake
  Snelle broccoli schotel
  Super groene spaghetti
  Tortellini met paddenstoelen sau
  Veldsla salade met granaatappel
  Veldsla stamppot
  Yacón moes
  Yacón taart
  Yofu verwen ontbijt
  Yoghurt, bessen en boekweitflake
  Stoofschotel met pompoen
  Glutenvrije recepten
Aanraders
Pakketten
Aardappels, Groente, Fruit
Zuivel, Kaas & Eieren
Vlees & Vis
Vegetarisch
Glutenvrije producten
Brood & Banket
Ontbijt & Lunch
Warme Maaltijd
Voorraadkast
Baby & Kind
Dranken
Versnaperingen
Diepvries
NONFOOD
Persoonlijke verzorging
Huishoud & Diervoeding
Voor huis en tuin
Kadoverpakkingen
Citroensorbet met sinaasappel

Citroensorbet met sinaasappelroom

/ Nagerecht voor 4 personen, door Yolanda van der Jagt

/30 minuten bereidingstijd plus een aantal uren in de vriezer

Heerlijke verfrissende sorbet, als dessert of tussengerechtje. Je hebt er geen ijsmachine voor nodig!

Ingrediënten

200 gram rietsuiker, 200 ml water, 6-8 citroenen (schoongeboend), 100 + 25 ml slagroom, 4 navelsinaasappels (schoongeboend)

Bereidingswijze

Breng de suiker en water aan de kook, draai het vuur laag en laat het 5 minuten zachtjes doorkoken. Draai het vuur uit, voeg na 15 minuten de rasp van 2 citroenen, 175 ml sap en 25 ml slagroom toe aan het suikerwater. Schenk het over in een afsluitbare trommel en zet het in de vriezer.
Laat het ijs 3 uur bevriezen en roer er dan met een vork door heen, roer daarna ieder uur door het ijs tot het bevroren is.
 

Schenk de resterende slagroom in een kom en klop de room half stijf.
Snijd met een dunschiller of 4 reepjes van de sinaasappelschil en snijd ze met een scherp mes in dunne sliertjes (of gebruik een zesteur). Snijd de schil van de sinaasappel en vervolgens de partjes tussen segmenten uit. Verdeel de sinaasappelpartjes erover vier kleine glaasjes. Schep het ijs en de slagroom erop en serveer direct.

citroensorbet

    Omschrijving+   Merk   Inh   Eenh   Prijs   Bestel 
Boeren slagroom  Boeren slagroom   Weerribben Zuivel   200   ml   €1,85 

Citroenen - KILO  Citroenen - KILO   Udea   1000   gram   €4,90 

Handsinaasappel  Handsinaasappel   Udea   1000   gram   €2,99 

rietsuiker  rietsuiker   De Nieuwe Band   500   gr   €2,15 

Artikel 1 tot en met 4 (van 4 artikelen) Pagina('s) gevonden:  1 
u bent NIET ingelogd
Winkelwagen Meer
De winkelwagen
is leeg
Informatie
ZO WERKT HET
Bestellen
Bezorgen
Betalen
Statiegeld
Niet tevreden? Geld terug
INFORMATIE
Wie zijn wij
Onze Leveranciers
Uitleg kwaliteit
Verkooppunten
Nieuws
Contact
Social media

Facebook   Twitter
  Powered by Artikelperfect