Bioweb

  RECEPTEN » Citroensorbet met sinaasappel Home  |  Inloggen  |  Aanmelden  |  Winkelwagen  | Afronden bestelling   
Zoek op omschrijving, merk of productnummer
 
Streekproducten
Aanbiedingen
Acties
Op is Op
Producten
RECEPTEN
  Appel-mango chutney uit India
  Aspergelinten salade
  Asperges met boerenham
  Asperges met gerookte zalm
  Asperges met mozzarella
  Aspergesmoothie
  Bosbieten risotto
  Bospeen met verse gember
  Carpaccio van citrus
  Chocoladetaart met kaneelroom
  Citroensorbet met sinaasappel
  Courgettecake
  Fryske Fritatta
  Gevulde avocado
  Gevulde omelet
  Groene asperges met spek
  Groene sesam asperges
  Hollandse asperge op zijn Spaans
  Indiase curry
  Pannenkoekje van rode biet
  Quinoa-aspergetaart
  rabarber galette
  rabarber pavlovataart
  Rabarbercompote met yoghurt
  Rucolasalade met geitenkaas
  Salade van groene asperges & ei
  Salade van Makreel en krieltjes
  Smoothie van spinazie
  Spinaziepannenkoeken met shoarma
  Street Food baguette met tofu
  Wellingtonburger
  Paksoi met peper en kokos
Aanraders
Pakketten
Doneer actie
Aardappels, Groente, Fruit
Zuivel, Kaas & Eieren
Vlees & Vis
Vegetarisch
Glutenvrije producten
Brood & Banket
Ontbijt & Lunch
Warme Maaltijd
Voorraadkast
Baby & Kind
Dranken
Versnaperingen
Diepvries
NONFOOD
Persoonlijke verzorging
Huishoud & Diervoeding
Voor huis en tuin
Kadoverpakkingen
Citroensorbet met sinaasappel

Citroensorbet met sinaasappelroom

/ Nagerecht voor 4 personen, door Yolanda van der Jagt

/30 minuten bereidingstijd plus een aantal uren in de vriezer

Heerlijke verfrissende sorbet, als dessert of tussengerechtje. Je hebt er geen ijsmachine voor nodig!

Ingrediënten

200 gram rietsuiker, 200 ml water, 6-8 citroenen (schoongeboend), 100 + 25 ml slagroom, 4 navelsinaasappels (schoongeboend)

Bereidingswijze

Breng de suiker en water aan de kook, draai het vuur laag en laat het 5 minuten zachtjes doorkoken. Draai het vuur uit, voeg na 15 minuten de rasp van 2 citroenen, 175 ml sap en 25 ml slagroom toe aan het suikerwater. Schenk het over in een afsluitbare trommel en zet het in de vriezer.
Laat het ijs 3 uur bevriezen en roer er dan met een vork door heen, roer daarna ieder uur door het ijs tot het bevroren is.
 

Schenk de resterende slagroom in een kom en klop de room half stijf.
Snijd met een dunschiller of 4 reepjes van de sinaasappelschil en snijd ze met een scherp mes in dunne sliertjes (of gebruik een zesteur). Snijd de schil van de sinaasappel en vervolgens de partjes tussen segmenten uit. Verdeel de sinaasappelpartjes erover vier kleine glaasjes. Schep het ijs en de slagroom erop en serveer direct.

citroensorbet


    Omschrijving+   Merk   Inh   Eenh   Prijs   Bestel 
Boeren slagroom  Boeren slagroom   Weerribben Zuivel   200   ml   €1,85 

Citroen - 1 stuks  Citroen - 1 stuks   Udea   1   stuks   €0,50 

Handsinaasappel  Handsinaasappel   BioNoord   1000   gram   €2,50 

rietsuiker  rietsuiker   De Nieuwe Band   500   gr   €2,35 

SlagroomDeze fles graag RETOUR naar Bioweb  Slagroom   Drentse Aa   250   ml   €2,99 

Artikel 1 tot en met 5 (van 5 artikelen) Pagina('s) gevonden:  1 
u bent NIET ingelogd
Winkelwagen Meer
De winkelwagen
is leeg
Informatie
ZO WERKT HET
Bestellen
Bezorgen
Betalen
Statiegeld
Niet tevreden? Geld terug
INFORMATIE
Wie zijn wij
Onze Leveranciers
Uitleg kwaliteit
Verkooppunten
Nieuws
Contact
Social media

Facebook   Twitter
  Powered by Artikelperfect