Bioweb
  RECEPTEN » Bospeen met verse gember Home  |  Inloggen  |  Aanmelden  |  Winkelwagen  | Afronden bestelling   
Zoek op omschrijving, merk of productnummer
 
Streekproducten
Aanbiedingen
Acties
Op is Op
Producten
Aanraders
Oud & Nieuw
Friese Streekbox
Kadoverpakkingen
Kerstspecials
Aardappels, Groente, Fruit
Zuivel, Kaas & Eieren
Vlees & Vis
Vegetarisch
Glutenvrije producten
Brood & Banket
Ontbijt & Lunch
Warme Maaltijd
Voorraadkast
Baby & Kind
Dranken
Versnaperingen
Diepvries
NONFOOD
Persoonlijke verzorging
Huishoud & Diervoeding
Voor huis en tuin
RECEPTEN
  Basisrecept Bladerdeeg
  Biefstuk met bataat & kool
  Boerenkaasplank
  Borrelhapjes
  Champignonburger
  Champignonsoep
  Chocoladetaart met kaneelroom
  Courgettecake
  Cranberry compote
  Cranberry Up Side Down Cake
  Gember thee
  Gembermisu
  Gestoofde prei met anijszaadjes
  Gouden melk
  Gourmetten
  Haver cranberry crumble
  Kaasfondue
  Knolselderij appelsalade
  Kurkuma-gemberthee
  Mascarpone ijs met cranberry's
  Oliebollen
  Paneerpastei
  Portabello met boerenkaas
  Rollade met spruitjes
  Romige knolselderijsoep
  Salade met gegrilde groenten
  Spruitjes met zoete appel
  Sterbroodjes
Bospeen met verse gember

Bospeen met verse gember

Bijgerecht voor 4 personen , door Yolanda van der Jagt

De combinatie van wortel, peterselie en gember heb ik twintig jaar geleden in restaurant De Hoefslag leren kennen. We noemden dit 'vichy-worteltjes', naar het bronwater waarin we de wortels stoofden. Als ik zo'n fles pakte dacht ik telkens; 'Welke gast proeft dat nou echt?' Maar ja, zoiets gebeurt nu eenmaal in sterrenzaken en alles bij elkaar opgeteld, maakt dat het kwaliteitsverschil.

Ingrediënten

1 bos bospeen, 3 sjalotten, 3 eetlepels olijfolie, 5 plakjes verse gemberwortel (geschild), 1 eetlepel honing, 5 eetlepels grof gehakte (blad)peterselie

 

Bereidingswijze

Snijd het groen van de wortels en boen ze schoon onder stromend water. Snijd ze in plakjes. Pel de sjalloten en snijd ze in dunne plakjes.

Verhit de olie in een hapjespan en fruit de sjalotten 2 minuten op matig vuur. Ze mogen niet kleuren. Voeg de plakjes gember en wortel toe. Bak het geheel nog een paar minuten, schep af en toe om.

Schenk de honing en 100 ml water in de pan, voeg zout en peper naar smaak toe. Leg een deksel op de pan en stoof de wortels op laag vuur in ca. 10 minuten gaar. Schep de peterselie erdoor en serveer direct, bijvoorbeeld bij gepocheerde vis.

bospeen

    Omschrijving+   Merk   Inh   Eenh   Prijs   Bestel 
bloemenhoning vloeibaar  bloemenhoning vloeibaar   De Traay   450   gr   €5,50 

Gember  Gember   Udea   100   gram   €0,79 

Olijfolie mild bak/braad  Olijfolie mild bak/braad   Fertilia   500   ml   €5,99 

sjalotRegionaal product  sjalot   It Griene Strân   500   gram   €1,75 

Artikel 1 tot en met 4 (van 4 artikelen) Pagina('s) gevonden:  1 
u bent NIET ingelogd
Winkelwagen Meer
De winkelwagen
is leeg
Informatie
ZO WERKT HET
Bestellen
Bezorgen
Betalen
Statiegeld
Niet tevreden? Geld terug
INFORMATIE
Wie zijn wij
Onze Leveranciers
Uitleg kwaliteit
Verkooppunten
Nieuws
Contact
Social media

Facebook   Twitter
  Powered by Artikelperfect