Bioweb

  RECEPTEN » Bospeen met verse gember Home  |  Inloggen  |  Aanmelden  |  Winkelwagen  | Afronden bestelling   
Zoek op omschrijving, merk of productnummer
 
Streekproducten
Aanbiedingen
Acties
Op is Op
Producten
RECEPTEN
  Aardappel tarte tartin
  Alles voor de BBQ
  Appel-peren ijsje
  Burger pulled jackfruit
  Carpaccio van citrus
  Ceasar Salade
  Chili wraps
  Chocomuffins
  Clafoutis
  Courgette spaghetti
  Courgettecake
  Gevulde couscous salade
  Hangop met walnoten e
  Italiaanse spinazietaart
  Kaaskoekjes met olijven
  Knoflooksoep
  Mosterd-kaassoep met toast
  Nectarine cake
  Nieuwe aardappelen
  Ovenkip met citroen en koriander
  Paella
  Pasta met artisjok
  Pasta met paddenstoelen
  Pasta pesto rucola
  Pasta salade met tonijn
  Provençaalse kip
  Risotto met spinazie
  Rucolasalade met geitenkaas
  Salade van Makreel en krieltjes
  Snelle spaghetti
  Snijbiet op Zwitserse wijze
  Spaanse stoofpot met linzen
  Sperziebonen salade met vega bur
  Spitskoolsalade met nectarine
  Tiramisu
  Watermeloen met feta/grie
  Zomerse bietensalade
  Zomerse cous-cous salade
Aanraders
Pakketten
Aardappels, Groente, Fruit
Zuivel, Kaas & Eieren
Vlees & Vis
Vegetarisch
Glutenvrije producten
Brood & Banket
Ontbijt & Lunch
Warme Maaltijd
Voorraadkast
Baby & Kind
Dranken
Versnaperingen
Diepvries
NONFOOD
Persoonlijke verzorging
Huishoud & Diervoeding
Voor huis en tuin
Kadoverpakkingen
Bospeen met verse gember

Bospeen met verse gember

Bijgerecht voor 4 personen , door Yolanda van der Jagt

De combinatie van wortel, peterselie en gember heb ik twintig jaar geleden in restaurant De Hoefslag leren kennen. We noemden dit 'vichy-worteltjes', naar het bronwater waarin we de wortels stoofden. Als ik zo'n fles pakte dacht ik telkens; 'Welke gast proeft dat nou echt?' Maar ja, zoiets gebeurt nu eenmaal in sterrenzaken en alles bij elkaar opgeteld, maakt dat het kwaliteitsverschil.

Ingrediënten

1 bos bospeen, 3 sjalotten of kleine uien, 3 eetlepels olijfolie, 5 plakjes verse gemberwortel (geschild), 1 eetlepel honing, 5 eetlepels grof gehakte (blad)peterselie

 

Bereidingswijze

Snijd het groen van de wortels en boen ze schoon onder stromend water. Snijd ze in plakjes. Pel de sjalloten  of uien en snijd ze in dunne plakjes.

Verhit de olie in een hapjespan en fruit de sjalotten 2 minuten op matig vuur. Ze mogen niet kleuren. Voeg de plakjes gember en wortel toe. Bak het geheel nog een paar minuten, schep af en toe om.

Schenk de honing en 100 ml water in de pan, voeg zout en peper naar smaak toe. Leg een deksel op de pan en stoof de wortels op laag vuur in ca. 10 minuten gaar. Schep de peterselie erdoor en serveer direct, bijvoorbeeld bij gepocheerde vis.

bospeen

 

    Omschrijving+   Merk   Inh   Eenh   Prijs   Bestel 
bloemenhoning vlb.  bloemenhoning vlb.   Traay   450   gr   €5,65 

Olijfolie mild bak/braad  Olijfolie mild bak/braad   Fertilia   500   ml   €5,99 

platte peterselie bosjeRegionaal product  platte peterselie bosje   Jochum de Boer   1   stuks   €1,69 

uien (klein)Op is Op  uien (klein)   Udea   500   gram   €1,25 

Tijdelijk niet beschikbaar
Artikel 1 tot en met 4 (van 4 artikelen) Pagina('s) gevonden:  1 
u bent NIET ingelogd
Winkelwagen Meer
De winkelwagen
is leeg
Informatie
ZO WERKT HET
Bestellen
Bezorgen
Betalen
Statiegeld
Niet tevreden? Geld terug
INFORMATIE
Wie zijn wij
Onze Leveranciers
Uitleg kwaliteit
Verkooppunten
Nieuws
Contact
Social media

Facebook   Twitter
  Powered by Artikelperfect