Bioweb

  RECEPTEN » Bospeen met verse gember Home  |  Inloggen  |  Aanmelden  |  Winkelwagen  | Afronden bestelling   
Zoek op omschrijving, merk of productnummer
 
Streekproducten
Aanbiedingen
Acties
Op is Op
Producten
RECEPTEN
  Aardappel anders zonder potje
  bananenbrood
  Bonensalade
  Broodje hummus met avocado
  Chocomuffins
  Courgettekoekjes met oude kaas
  Erwtensoep
  Friese Kruidkoek met een twist
  Gele bloemkoolrijst met Gado Ga
  Griekse zwartebonen burger
  Haverscones met room
  Hete bliksem
  Hollands stoofpotje
  Linzenstoof met spruitjes
  Lunchbroodjes met geitenkaas
  Mac & cheese met bloemkool
  Mueslirepen
  Oosterse Witlof
  Rode biet-chocoladecake
  Rode kool salade harissaballetje
  Romige bloemkoolsoep
  Snacksticks van kaas en rauwkost
  Spruitjes gratin
  Tortellini met paddenstoelen sau
  Toscaanse stoofschotel
  Veldsla salade met granaatappel
  Yacón moes
  Yacón taart
  Stoofschotel met pompoen
  Glutenvrije recepten
Aanraders
Pakketten
Aardappels, Groente, Fruit
Zuivel, Kaas & Eieren
Vlees & Vis
Vegetarisch
Glutenvrije producten
Brood & Banket
Ontbijt & Lunch
Warme Maaltijd
Voorraadkast
Baby & Kind
Dranken
Versnaperingen
Diepvries
NONFOOD
Persoonlijke verzorging
Huishoud & Diervoeding
Voor huis en tuin
Kadoverpakkingen
Bospeen met verse gember

Bospeen met verse gember

Bijgerecht voor 4 personen , door Yolanda van der Jagt

De combinatie van wortel, peterselie en gember heb ik twintig jaar geleden in restaurant De Hoefslag leren kennen. We noemden dit 'vichy-worteltjes', naar het bronwater waarin we de wortels stoofden. Als ik zo'n fles pakte dacht ik telkens; 'Welke gast proeft dat nou echt?' Maar ja, zoiets gebeurt nu eenmaal in sterrenzaken en alles bij elkaar opgeteld, maakt dat het kwaliteitsverschil.

Ingrediënten

1 bos bospeen, 3 sjalotten of kleine uien, 3 eetlepels olijfolie, 5 plakjes verse gemberwortel (geschild), 1 eetlepel honing, 5 eetlepels grof gehakte (blad)peterselie

 

Bereidingswijze

Snijd het groen van de wortels en boen ze schoon onder stromend water. Snijd ze in plakjes. Pel de sjalloten  of uien en snijd ze in dunne plakjes.

Verhit de olie in een hapjespan en fruit de sjalotten 2 minuten op matig vuur. Ze mogen niet kleuren. Voeg de plakjes gember en wortel toe. Bak het geheel nog een paar minuten, schep af en toe om.

Schenk de honing en 100 ml water in de pan, voeg zout en peper naar smaak toe. Leg een deksel op de pan en stoof de wortels op laag vuur in ca. 10 minuten gaar. Schep de peterselie erdoor en serveer direct, bijvoorbeeld bij gepocheerde vis.

bospeen

 

    Omschrijving+   Merk   Inh   Eenh   Prijs   Bestel 
bloemenhoning vlb.  bloemenhoning vlb.   Traay   450   gr   €5,65 

platte peterselie bosjeRegionaal product  platte peterselie bosje   Jochum de Boer   1   stuks   €1,69 

Artikel 1 tot en met 2 (van 2 artikelen) Pagina('s) gevonden:  1 
u bent NIET ingelogd
Winkelwagen Meer
De winkelwagen
is leeg
Informatie
ZO WERKT HET
Bestellen
Bezorgen
Betalen
Statiegeld
Niet tevreden? Geld terug
INFORMATIE
Wie zijn wij
Onze Leveranciers
Uitleg kwaliteit
Verkooppunten
Nieuws
Contact
Social media

Facebook   Twitter
  Powered by Artikelperfect