Bioweb

  RECEPTEN » Hollandse asperge op zijn Spaans Home  |  Inloggen  |  Aanmelden  |  Winkelwagen  | Afronden bestelling   
Zoek op omschrijving, merk of productnummer
 
Streekproducten
Aanbiedingen
Acties
Op is Op
Producten
RECEPTEN
  Aardappel tarte tartin
  Alles voor de BBQ
  Appel-peren ijsje
  Burger pulled jackfruit
  Carpaccio van citrus
  Ceasar Salade
  Chili wraps
  Chocomuffins
  Clafoutis
  Courgette spaghetti
  Courgettecake
  Gevulde couscous salade
  Hangop met walnoten e
  Italiaanse spinazietaart
  Kaaskoekjes met olijven
  Knoflooksoep
  Mosterd-kaassoep met toast
  Nectarine cake
  Nieuwe aardappelen
  Ovenkip met citroen en koriander
  Paella
  Pasta met artisjok
  Pasta met paddenstoelen
  Pasta pesto rucola
  Pasta salade met tonijn
  Provençaalse kip
  Risotto met spinazie
  Rucolasalade met geitenkaas
  Salade van Makreel en krieltjes
  Snelle spaghetti
  Snijbiet op Zwitserse wijze
  Spaanse stoofpot met linzen
  Sperziebonen salade met vega bur
  Spitskoolsalade met nectarine
  Tiramisu
  Watermeloen met feta/grie
  Zomerse bietensalade
  Zomerse cous-cous salade
Aanraders
Pakketten
Aardappels, Groente, Fruit
Zuivel, Kaas & Eieren
Vlees & Vis
Vegetarisch
Glutenvrije producten
Brood & Banket
Ontbijt & Lunch
Warme Maaltijd
Voorraadkast
Baby & Kind
Dranken
Versnaperingen
Diepvries
NONFOOD
Persoonlijke verzorging
Huishoud & Diervoeding
Voor huis en tuin
Kadoverpakkingen
Hollandse asperge op zijn Spaans

Hollandse asperges op Spaanse wijze

Door: Yolanda van der Jagt

Bijgerecht voor 4 personen

In een bijzonder goed maar klein restaurantje in Madrid heb ik deze asperges gegeten. Het restaurant staat bekend om zijn T-bone steak van de grill en rode wijnen. De kaart telt 105 mooie volle rode Spaanse wijnen en slechts 5 witte wijnen. Er zijn een paar voorgerechten waaronder deze asperges met citroen en een drietal hoofdgerechten. Het rundvlees van bijzonder hoge kwaliteit met veel smaak word rood geserveerd. Ze vinden het een belediging als je vraagt of ze het vlees medium voor je willen bereiden.

Ingrediënten

750 gram  asperges, geschild, 1 krop sla, alleen het hart (gewassen), 4 eetlepels olijfolie extra vierge, zeezout en peper, 1 citroen, schoongeboend, 4 eetlepels (blad)peterselie, grof gehakt.

Bereidingswijze

1) Kook de asperges in kokend water met zout in 7-8 minuten beetgaar. Je wilt ze niet te gaar koken omdat je het als een salade serveert.

2) Snijd de krop sla in vieren en verhit de grillpan, besprenkel de sla met 1 eetlepel olie, zout en peper en grill ze aan beide kanten 2 minuten.

3) Leg de asperges op een groot bord, rasp de citroenschil en knijp het sap van een halve citroen er boven uit. Leg de gegrilde sla ernaast, strooi de peterselie erover en schenk de resterende olijfolie erover. Voeg zout en peper naar smaak toe en serveer direct.

Succes!

Yolanda van der Jagt

Hollandse

    Omschrijving+   Merk   Inh   Eenh   Prijs   Bestel 
Citroen - 1 stuks  Citroen - 1 stuks   Udea   1   stuks   €0,63 

Kropsla  Kropsla   De Eerste   1   stuks   €1,65 

krul peterselie (bos)Regionaal product  krul peterselie (bos)   Jochum de Boer   1   stuks   €1,69 

olijfolie extra vergine (fruitig)  olijfolie extra vergine (fruitig)   De Nieuwe Band   500   ml   €5,39 

Artikel 1 tot en met 4 (van 4 artikelen) Pagina('s) gevonden:  1 
u bent NIET ingelogd
Winkelwagen Meer
De winkelwagen
is leeg
Informatie
ZO WERKT HET
Bestellen
Bezorgen
Betalen
Statiegeld
Niet tevreden? Geld terug
INFORMATIE
Wie zijn wij
Onze Leveranciers
Uitleg kwaliteit
Verkooppunten
Nieuws
Contact
Social media

Facebook   Twitter
  Powered by Artikelperfect