Bioweb

  RECEPTEN » Groene asperges met spek Home  |  Inloggen  |  Aanmelden  |  Winkelwagen  | Afronden bestelling   
Zoek op omschrijving, merk of productnummer
 
Streekproducten
Aanbiedingen
Acties
Op is Op
Producten
RECEPTEN
  Aardappel tarte tartin
  Alles voor de BBQ
  Appel-peren ijsje
  Burger pulled jackfruit
  Carpaccio van citrus
  Ceasar Salade
  Chili wraps
  Chocomuffins
  Clafoutis
  Courgette spaghetti
  Courgettecake
  Gevulde couscous salade
  Hangop met walnoten e
  Italiaanse spinazietaart
  Kaaskoekjes met olijven
  Knoflooksoep
  Mosterd-kaassoep met toast
  Nectarine cake
  Nieuwe aardappelen
  Ovenkip met citroen en koriander
  Paella
  Pasta met artisjok
  Pasta met paddenstoelen
  Pasta pesto rucola
  Pasta salade met tonijn
  Provençaalse kip
  Risotto met spinazie
  Rucolasalade met geitenkaas
  Salade van Makreel en krieltjes
  Snelle spaghetti
  Snijbiet op Zwitserse wijze
  Spaanse stoofpot met linzen
  Sperziebonen salade met vega bur
  Spitskoolsalade met nectarine
  Tiramisu
  Watermeloen met feta/grie
  Zomerse bietensalade
  Zomerse cous-cous salade
Aanraders
Pakketten
Aardappels, Groente, Fruit
Zuivel, Kaas & Eieren
Vlees & Vis
Vegetarisch
Glutenvrije producten
Brood & Banket
Ontbijt & Lunch
Warme Maaltijd
Voorraadkast
Baby & Kind
Dranken
Versnaperingen
Diepvries
NONFOOD
Persoonlijke verzorging
Huishoud & Diervoeding
Voor huis en tuin
Kadoverpakkingen
Groene asperges met spek

Groene asperges met krokant gebakken spek

 / Lunchgerecht voor 4 personen of licht hoofdgerecht, door Yolanda van der Jagt

/ zo'n 10 á 15 minuten

Met een zacht gekookt eitje van een Fûgelfrij kip erbij is dit een heerlijk lunchgerecht. Tip: Spek en zalm gaan ook heel goed samen! Maak er in dit geval een licht hoofdgerecht van met gekookte aardappelen. Gril de zalm kort in de grillpan zodat deze

nog rosé van binnen is.

Ingrediënten

100 gram ontbijtspek, 2 bossen groene asperges, 2 eetlepels witte wijnazijn, 2 sjalotten (fijngesnipperd), 1 eetlepel grove mosterd, 2 eetlepels peterselie (fijn gehakt), 1 eetlepel kappertjes (grof gehakt), 6 eetlepels olijfolie extra vierge.

Bereidingswijze

1) Bak het spek in de koekenpan aan beide kanten goudbruin en krokant.

2) Roer de azijn, sjalot en mosterd door elkaar. Roer langzaam de olie erdoor en breng het op smaak met zout en peper. Voeg de peterselie en kappertjes toe.

3) Kook de asperges 1 minuut in kokend water met zout.

4) Verdeel de asperges over de vier borden en schep de dressing over de nog warme asperges. Leg het spek er tegen aan.

Succes!

Yolanda van der Jagt

    Omschrijving+   Merk   Inh   Eenh   Prijs   Bestel 
Eieren 6 stuksRegionaal product  Eieren 6 stuks   Fűgelfrij   6   Stuks   €2,20 

krul peterselie (bos)Regionaal product  krul peterselie (bos)   Jochum de Boer   1   stuks   €1,69 

mosterd grof  mosterd grof   Machandel   180   gr   €2,09 

olijfolie extra vergine (fruitig)  olijfolie extra vergine (fruitig)   De Nieuwe Band   500   ml   €5,39 

Ontbijtspek  Ontbijtspek   St. Hendrick   90   gr   €2,29 

uien (klein)Op is Op  uien (klein)   Udea   500   gram   €1,25 

Tijdelijk niet beschikbaar
witte balsamico-azijn  witte balsamico-azijn   Guerzoni   250   ml   €5,99 

Artikel 1 tot en met 7 (van 7 artikelen) Pagina('s) gevonden:  1 
u bent NIET ingelogd
Winkelwagen Meer
De winkelwagen
is leeg
Informatie
ZO WERKT HET
Bestellen
Bezorgen
Betalen
Statiegeld
Niet tevreden? Geld terug
INFORMATIE
Wie zijn wij
Onze Leveranciers
Uitleg kwaliteit
Verkooppunten
Nieuws
Contact
Social media

Facebook   Twitter
  Powered by Artikelperfect