Bioweb

  RECEPTEN » Groene asperges met spek Home  |  Inloggen  |  Aanmelden  |  Winkelwagen  | Afronden bestelling   
Zoek op omschrijving, merk of productnummer
 
Streekproducten
Aanbiedingen
Acties
Op is Op
Producten
RECEPTEN
  Andijvie-kaasquiche
  Carpaccio van citrus
  Champignonburger
  Citroensorbet met sinaasappel
  Fryske Fritatta
  Gestoofde prei met anijszaadjes
  Gevulde avocado
  Gevulde omelet
  Griekse zwartebonen burger
  Groene asperges met spek
  Groene sesam asperges
  Haverscones met room
  Koninginnesoep
  Koolrabi ovenschotel
  Mokka trifle
  Paaskoekjes
  Paaskuikentjes van marsepein
  Paasmuffins
  Pannenkoekje van rode biet
  Prei met spek en tomatensaus
  Quinoa-aspergetaart
  Raapstelen stamppot
  Rucolasalade met geitenkaas
  Salade van groene asperges & ei
  Salade van Makreel en krieltjes
  Sinaasappel marmelade
  Smoothie van spinazie
  Spaghetti met postelein pesto
  Spinaziepannenkoeken met shoarma
  Spinazietaart
  Vegan cheese sandwich
  Wellingtonburger
  Wentelteefjes van suikerbrood
  Witlof-zalm ovenschotel
  Wortelsoep
  Worteltjestaart
  Yofu verwen ontbijt
  Zalmfilet met pesto tagliatelle
  Paksoi met peper en kokos
  Aardappelsalade met bietjes
Aanraders
Pakketten
Pasen
Aardappels, Groente, Fruit
Zuivel, Kaas & Eieren
Vlees & Vis
Vegetarisch
Glutenvrije producten
Brood & Banket
Ontbijt & Lunch
Warme Maaltijd
Voorraadkast
Baby & Kind
Dranken
Versnaperingen
Diepvries
NONFOOD
Persoonlijke verzorging
Huishoud & Diervoeding
Voor huis en tuin
Kadoverpakkingen
Groene asperges met spek

Groene asperges met krokant gebakken spek

 / Lunchgerecht voor 4 personen of licht hoofdgerecht, door Yolanda van der Jagt

/ zo'n 10 á 15 minuten

Met een zacht gekookt eitje van een Fûgelfrij kip erbij is dit een heerlijk lunchgerecht. Tip: Spek en zalm gaan ook heel goed samen! Maak er in dit geval een licht hoofdgerecht van met gekookte aardappelen. Gril de zalm kort in de grillpan zodat deze

nog rosé van binnen is.

Ingrediënten

100 gram ontbijtspek, 2 bossen groene asperges, 2 eetlepels witte wijnazijn, 2 sjalotten (fijngesnipperd), 1 eetlepel grove mosterd, 2 eetlepels peterselie (fijn gehakt), 1 eetlepel kappertjes (grof gehakt), 6 eetlepels olijfolie extra vierge.

Bereidingswijze

1) Bak het spek in de koekenpan aan beide kanten goudbruin en krokant.

2) Roer de azijn, sjalot en mosterd door elkaar. Roer langzaam de olie erdoor en breng het op smaak met zout en peper. Voeg de peterselie en kappertjes toe.

3) Kook de asperges 1 minuut in kokend water met zout.

4) Verdeel de asperges over de vier borden en schep de dressing over de nog warme asperges. Leg het spek er tegen aan.

Succes!

Yolanda van der Jagt


    Omschrijving+   Merk   Inh   Eenh   Prijs   Bestel 
Eieren 6 stuksRegionaal product  Eieren 6 stuks   Fűgelfrij   6   Stuks   €2,20 

Groene asperges  Groene asperges   BioNoord   250   gram   €4,50 

Kappertjes  Kappertjes   Bioverde   180   gr   €3,49 

krul peterselie (bos)Regionaal product  krul peterselie (bos)   Jochum de Boer   1   stuks   €1,69 

mosterd grof  mosterd grof   Machandel   180   gr   €2,09 

olijfolie extra vergine (fruitig)  olijfolie extra vergine (fruitig)   De Nieuwe Band   500   ml   €5,69 

Ontbijtspek  Ontbijtspek   St. Hendrick   90   gr   €2,29 

witte balsamico-azijn, condimento  witte balsamico-azijn, condimento   Guerzoni   250   ml   €6,15 

Artikel 1 tot en met 8 (van 8 artikelen) Pagina('s) gevonden:  1 
u bent NIET ingelogd
Winkelwagen Meer
De winkelwagen
is leeg
Informatie
ZO WERKT HET
Bestellen
Bezorgen
Betalen
Statiegeld
Niet tevreden? Geld terug
INFORMATIE
Wie zijn wij
Onze Leveranciers
Uitleg kwaliteit
Verkooppunten
Nieuws
Contact
Social media

Facebook   Twitter
  Powered by Artikelperfect