Bioweb

  RECEPTEN » Asperges met gerookte zalm Home  |  Inloggen  |  Aanmelden  |  Winkelwagen  | Afronden bestelling   
Zoek op omschrijving, merk of productnummer
 
Streekproducten
Aanbiedingen
Acties
Op is Op
Producten
RECEPTEN
  Aardappel tarte tartin
  Alles voor de BBQ
  Aspergelinten salade
  Asperges met boerenham
  Asperges met gerookte zalm
  Asperges met mozzarella
  Aspergesmoothie
  Bosbieten risotto
  Bospeen met verse gember
  Burger pulled jackfruit
  Carpaccio van citrus
  Chocoladetaart met kaneelroom
  Griesmeelpudding met aardbeien
  Groene asperges met spek
  Groene sesam asperges
  Hollandse asperge op zijn Spaans
  Indiase curry
  Kwarktaart met zomervruchten
  Mac & cheese met bloemkool
  meloen, venkel salade met zachte
  Pasta met artisjok
  Pasta met broccoli en knolvenkel
  Pompoenstoof met kokos
  Quinoa-aspergetaart
  rabarber galette
  rabarber pavlovataart
  Rabarbercompote met yoghurt
  Rucola mayonaise
  Rucolasalade met geitenkaas
  Salade van groene asperges & ei
  Salade van Makreel en krieltjes
  Snelle broccoli schotel
  Snijbiet op Zwitserse wijze
  Spaanse stoofpot met linzen
  Spinaziepannenkoeken met shoarma
  Spitskoolsalade met nectarine
  Street Food baguette met tofu
  Vanille kwark met aardbeien
  Venkel linzen salade
  Waterkerssoep van De Klispoel
  Watermeloen met feta/grie
  Zomerse cous-cous salade
  Paksoi met peper en kokos
Aanraders
Pakketten
Aardappels, Groente, Fruit
Zuivel, Kaas & Eieren
Vlees & Vis
Vegetarisch
Glutenvrije producten
Brood & Banket
Ontbijt & Lunch
Warme Maaltijd
Voorraadkast
Baby & Kind
Dranken
Versnaperingen
Diepvries
NONFOOD
Persoonlijke verzorging
Huishoud & Diervoeding
Voor huis en tuin
Kadoverpakkingen
Asperges met gerookte zalm

Asperges met gerookte zalm

 Lunch of warm voorgerecht voor 4 personen door Yolanda van der Jagt

 +/- 30 minuten

Dit aspergegerecht is een heerlijk voorgerecht of een lekker lunchgerecht. Wijntip: serveer er een glas riesling wijn van Pierre Bernhard bij.

Ingrediënten

1 kg asperges
1 eetlepel roomboter
4 vastkokende aardappels (liefst de nieuwe aardappels als ze er zijn!)
125 ml slagroom
2 pakjes vers gerookte zalm van Meij uit Volendam (op kamertemperatuur)
1 theelepel gladde mosterd
4 eetlepels fijngehakte (blad) peterselie

Bereidingswijze

1) Schil de asperges met een dunschiller, van vlak onder het kopje naar beneden. Snijd de houtachtige uiteinden eraf (ongeveer 2 cm.). Kook de asperges in een grote pan met water en zout en de boter. Breng het aan de kook, draai het vuur laag en kook de asperges in ca. 15 minuten gaar. Dat test je door met een keukentang een asperges uit de pan te nemen: buigt deze licht door dan is de groente gaar.

2) Schil de aardappels en snijd ze in kleine partjes, kook ze in ca. 10 minuten beetgaar.

3) Verwarm de room in een hapjespan, roer de mosterd en peterselie erdoor. Verwarm de aardappels in de peterselieroom. Voeg zout en peper naar smaak toe. Verdeel de aardappels over vier diepe borden. Snijd de asperges schuin in drieën en leg ze op de aardappels. Verdeel de zalm erover en serveer direct. .

Succes!

Yolanda van der Jagt

asperges


    Omschrijving+   Merk   Inh   Eenh   Prijs   Bestel 
1 kg AZN (Kl2)Regionaal product  1 kg AZN (Kl2)   It Griene Strân   1   kg   €1,25 

asperges wit (kl1)Regionaal product  asperges wit (kl1)   Gaast'sperges   500   gr   €7,49 

Boeren slagroom  Boeren slagroom   Weerribben Zuivel   200   ml   €1,85 

Boerenboter ongezouten  Boerenboter ongezouten   Weerribben Zuivel   250   gr   €2,79 

Gerookte zalmfilet  Gerookte zalmfilet   Meij   100   gr   €7,99 

Tijdelijk niet beschikbaar
mosterd fijn  mosterd fijn   Delouis   200   gr   €2,65 

platte peterselie bosjeRegionaal product  platte peterselie bosje   Jochum de Boer   1   stuks   €1,69 

Artikel 1 tot en met 7 (van 7 artikelen) Pagina('s) gevonden:  1 
u bent NIET ingelogd
Winkelwagen Meer
De winkelwagen
is leeg
Informatie
ZO WERKT HET
Bestellen
Bezorgen
Betalen
Statiegeld
Niet tevreden? Geld terug
INFORMATIE
Wie zijn wij
Onze Leveranciers
Uitleg kwaliteit
Verkooppunten
Nieuws
Contact
Social media

Facebook   Twitter
  Powered by Artikelperfect