Bioweb

  RECEPTEN » Asperges met gerookte zalm Home  |  Inloggen  |  Aanmelden  |  Winkelwagen  | Afronden bestelling   
Zoek op omschrijving, merk of productnummer
 
Streekproducten
Aanbiedingen
Acties
Op is Op
Producten
RECEPTEN
  Aardappel tarte tartin
  Alles voor de BBQ
  Appel-peren ijsje
  Burger pulled jackfruit
  Carpaccio van citrus
  Ceasar Salade
  Chili wraps
  Chocomuffins
  Clafoutis
  Courgette spaghetti
  Courgettecake
  Gevulde couscous salade
  Hangop met walnoten e
  Italiaanse spinazietaart
  Kaaskoekjes met olijven
  Knoflooksoep
  Mosterd-kaassoep met toast
  Nectarine cake
  Nieuwe aardappelen
  Ovenkip met citroen en koriander
  Paella
  Pasta met artisjok
  Pasta met paddenstoelen
  Pasta pesto rucola
  Pasta salade met tonijn
  Provençaalse kip
  Risotto met spinazie
  Rucolasalade met geitenkaas
  Salade van Makreel en krieltjes
  Snelle spaghetti
  Snijbiet op Zwitserse wijze
  Spaanse stoofpot met linzen
  Sperziebonen salade met vega bur
  Spitskoolsalade met nectarine
  Tiramisu
  Watermeloen met feta/grie
  Zomerse bietensalade
  Zomerse cous-cous salade
Aanraders
Pakketten
Aardappels, Groente, Fruit
Zuivel, Kaas & Eieren
Vlees & Vis
Vegetarisch
Glutenvrije producten
Brood & Banket
Ontbijt & Lunch
Warme Maaltijd
Voorraadkast
Baby & Kind
Dranken
Versnaperingen
Diepvries
NONFOOD
Persoonlijke verzorging
Huishoud & Diervoeding
Voor huis en tuin
Kadoverpakkingen
Asperges met gerookte zalm

Asperges met gerookte zalm

 Lunch of warm voorgerecht voor 4 personen door Yolanda van der Jagt

 +/- 30 minuten

Dit aspergegerecht is een heerlijk voorgerecht of een lekker lunchgerecht. Wijntip: serveer er een glas riesling wijn van Pierre Bernhard bij.

Ingrediënten

1 kg asperges
1 eetlepel roomboter
4 vastkokende aardappels (liefst de nieuwe aardappels als ze er zijn!)
125 ml slagroom
2 pakjes vers gerookte zalm van Meij uit Volendam (op kamertemperatuur)
1 theelepel gladde mosterd
4 eetlepels fijngehakte (blad) peterselie

Bereidingswijze

1) Schil de asperges met een dunschiller, van vlak onder het kopje naar beneden. Snijd de houtachtige uiteinden eraf (ongeveer 2 cm.). Kook de asperges in een grote pan met water en zout en de boter. Breng het aan de kook, draai het vuur laag en kook de asperges in ca. 15 minuten gaar. Dat test je door met een keukentang een asperges uit de pan te nemen: buigt deze licht door dan is de groente gaar.

2) Schil de aardappels en snijd ze in kleine partjes, kook ze in ca. 10 minuten beetgaar.

3) Verwarm de room in een hapjespan, roer de mosterd en peterselie erdoor. Verwarm de aardappels in de peterselieroom. Voeg zout en peper naar smaak toe. Verdeel de aardappels over vier diepe borden. Snijd de asperges schuin in drieën en leg ze op de aardappels. Verdeel de zalm erover en serveer direct. .

Succes!

Yolanda van der Jagt

asperges

    Omschrijving+   Merk   Inh   Eenh   Prijs   Bestel 
Boeren slagroom  Boeren slagroom   Weerribben Zuivel   200   ml   €1,85 

Boerenboter ongezouten  Boerenboter ongezouten   Weerribben Zuivel   250   gr   €2,79 

mosterd fijn  mosterd fijn   Delouis   200   gr   €2,65 

platte peterselie bosjeRegionaal product  platte peterselie bosje   Jochum de Boer   1   stuks   €1,69 

Zalm gerookt  Zalm gerookt   Fish and More   100   gr   €7,49 

Artikel 1 tot en met 5 (van 5 artikelen) Pagina('s) gevonden:  1 
u bent NIET ingelogd
Winkelwagen Meer
De winkelwagen
is leeg
Informatie
ZO WERKT HET
Bestellen
Bezorgen
Betalen
Statiegeld
Niet tevreden? Geld terug
INFORMATIE
Wie zijn wij
Onze Leveranciers
Uitleg kwaliteit
Verkooppunten
Nieuws
Contact
Social media

Facebook   Twitter
  Powered by Artikelperfect