Bioweb

  RECEPTEN » rabarber galette Home  |  Inloggen  |  Aanmelden  |  Winkelwagen  | Afronden bestelling   
Zoek op omschrijving, merk of productnummer
 
Streekproducten
Aanbiedingen
Acties
Op is Op
Producten
RECEPTEN
  Aardappel tarte tartin
  Alles voor de BBQ
  Appel-peren ijsje
  Burger pulled jackfruit
  Carpaccio van citrus
  Ceasar Salade
  Chili wraps
  Chocomuffins
  Clafoutis
  Courgette spaghetti
  Courgettecake
  Gevulde couscous salade
  Hangop met walnoten e
  Italiaanse spinazietaart
  Kaaskoekjes met olijven
  Knoflooksoep
  Mosterd-kaassoep met toast
  Nectarine cake
  Nieuwe aardappelen
  Ovenkip met citroen en koriander
  Paella
  Pasta met artisjok
  Pasta met paddenstoelen
  Pasta pesto rucola
  Pasta salade met tonijn
  Provençaalse kip
  Risotto met spinazie
  Rucolasalade met geitenkaas
  Salade van Makreel en krieltjes
  Snelle spaghetti
  Snijbiet op Zwitserse wijze
  Spaanse stoofpot met linzen
  Sperziebonen salade met vega bur
  Spitskoolsalade met nectarine
  Tiramisu
  Watermeloen met feta/grie
  Zomerse bietensalade
  Zomerse cous-cous salade
Aanraders
Pakketten
Aardappels, Groente, Fruit
Zuivel, Kaas & Eieren
Vlees & Vis
Vegetarisch
Glutenvrije producten
Brood & Banket
Ontbijt & Lunch
Warme Maaltijd
Voorraadkast
Baby & Kind
Dranken
Versnaperingen
Diepvries
NONFOOD
Persoonlijke verzorging
Huishoud & Diervoeding
Voor huis en tuin
Kadoverpakkingen
rabarber galette

Rabarber amandelgalette

Voor 10 tot 12 personen, door Yolanda van der Jagt

Deze taart is heerlijk om met rabarber te maken. Iedereen is verrast hoe lekker de taart smaak. Misschien is de taart de dag erna nog wel lekkerder als alle smaken zijn ingetrokken. Bestrooi de taart met poedersuiker en serveer er crème fraiche  bij.

Ingrediënten

Voor het deeg:300 gram tarwebloem, 2 eetlepels suiker, 1/2 theelepel zout, 180 gram koude roomboter, in kleine blokjes

Voor de vulling: 100 gram amandelen, 6 eetlepels suiker, 2 eetlepels tarwebloem, 750 gram rabarber, schoongemaakt en gewassen

Extra nodig: keukenmachine, taart- of quichevorm 30 cm Ø, bakpapier

Voorbereiding

1. Doe de bloem, suiker, zout en de helft van de boter in een kom en verkruimel het met je vingers zodat het eruit ziet als havermoutvlokken.

2. Voeg de resterende boter toe, kneed het kort zodat er nog stukjes boter zichtbaar zijn.

3. Voeg 100 ml ijskoud water beetje bij beetje toe. De boter stukjes zijn nog steeds zichtbaar. Wikkel het in plasticfolie en laat het bijvoorkeur 24 uur in de koelkast opstijven.

Bereidingswijze

1. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkbank uit tot een grote rond deegplak van 5 mm dik. Leg het deeg op een stukje rond bakpapier in een taartvorm, laat het deeg 6 cm over de rand hangen. Zet de bodem tijdelijk in de koelkast.

2. Maal de amandelen fijn in de keukenmachine. Roer de suiker en bloem erdoor.

3. Snijd de rabarber in stukken van 6 cm groot en vervolgens in 4 lange plakken. Schep de helft van de amandelen door de rabarber en schep het goed door elkaar zodat alle ingrediënten aan de rabarber blijven hangen.

4. Verdeel de resterende amandelen over de taartbodem. Verdeel hierop de rabarber. Vouw de zijkanten van het deeg over de taart en plaats de taart voor 30 minuten in de koelkast.

5. Verwarm de oven voor op 200 °C. Zet de taart in het midden van de oven en bak de taart in 45 minuten goudbruin en gaar.

Succes,

Yolanda van der Jagt

rabarber

    Omschrijving+   Merk   Inh   Eenh   Prijs   Bestel 
bietsuiker  bietsuiker   De Nieuwe Band   500   gr   €2,45 

Boeren crème fraîche (10)  Boeren crème fraîche (10)   Weerribben Zuivel   125   ml   €1,45 

Grasboter ongezouten  Grasboter ongezouten   Weerribben Zuivel   250   gr   €3,39 

Tarwebloem 1000gRegionaal product  Tarwebloem 1000g   Mole 't Lam   1000   gram   €3,10 

witte amandelen  witte amandelen   De Nieuwe Band   200   gr   €4,59 

zeezout fijn  zeezout fijn   De Nieuwe Band   1000   gr   €1,19 

Artikel 1 tot en met 6 (van 6 artikelen) Pagina('s) gevonden:  1 
u bent NIET ingelogd
Winkelwagen Meer
De winkelwagen
is leeg
Informatie
ZO WERKT HET
Bestellen
Bezorgen
Betalen
Statiegeld
Niet tevreden? Geld terug
INFORMATIE
Wie zijn wij
Onze Leveranciers
Uitleg kwaliteit
Verkooppunten
Nieuws
Contact
Social media

Facebook   Twitter
  Powered by Artikelperfect