Bioweb

  RECEPTEN » rabarber pavlovataart Home  |  Inloggen  |  Aanmelden  |  Winkelwagen  | Afronden bestelling   
Zoek op omschrijving, merk of productnummer
 
Streekproducten
Aanbiedingen
Acties
Op is Op
Producten
RECEPTEN
  Aardappel tarte tartin
  Alles voor de BBQ
  Appel-peren ijsje
  Burger pulled jackfruit
  Carpaccio van citrus
  Ceasar Salade
  Chili wraps
  Chocomuffins
  Clafoutis
  Courgette spaghetti
  Courgettecake
  Gevulde couscous salade
  Hangop met walnoten e
  Italiaanse spinazietaart
  Kaaskoekjes met olijven
  Knoflooksoep
  Mosterd-kaassoep met toast
  Nectarine cake
  Nieuwe aardappelen
  Ovenkip met citroen en koriander
  Paella
  Pasta met artisjok
  Pasta met paddenstoelen
  Pasta pesto rucola
  Pasta salade met tonijn
  Provençaalse kip
  Risotto met spinazie
  Rucolasalade met geitenkaas
  Salade van Makreel en krieltjes
  Snelle spaghetti
  Snijbiet op Zwitserse wijze
  Spaanse stoofpot met linzen
  Sperziebonen salade met vega bur
  Spitskoolsalade met nectarine
  Tiramisu
  Watermeloen met feta/grie
  Zomerse bietensalade
  Zomerse cous-cous salade
Aanraders
Pakketten
Aardappels, Groente, Fruit
Zuivel, Kaas & Eieren
Vlees & Vis
Vegetarisch
Glutenvrije producten
Brood & Banket
Ontbijt & Lunch
Warme Maaltijd
Voorraadkast
Baby & Kind
Dranken
Versnaperingen
Diepvries
NONFOOD
Persoonlijke verzorging
Huishoud & Diervoeding
Voor huis en tuin
Kadoverpakkingen
rabarber pavlovataart

Rabarber pavolova taart

Nagerecht 6-8 personen, door Yolanda van der Jagt

Als je eiwit stijf wilt kloppen moet je er voor zorgen dat je kom, garde of mixer vetvrij zijn. En zorg er voor dat je geen eidooier of bloedspoortjes in het eiwit hebt zitten. Alleen schoon eiwit kun je stijf kloppen.

Ingrediënten

4 eiwitten, 220 gram poedersuiker, 2 theelepels maďzena, 1 eetlepel witte wijnazijn of citroensap, 750 gram rabarber, 5 eetlepels suiker, 250 ml slagroom

Extra nodig: bakpapier, mixer

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 120 °C (onder- en bovenwarmte). Klop de eiwitten met een snufje zout met de mixer tot zachte pieken. Voeg beetje bij beetje 2/3 van de poedersuiker toe en klop het schuim 5 min. goed stijf. Klop er geleidelijk de resterende suiker door en mix nog ca. 3 minuten tot je een glanzend schuim hebt. Mix de maďzena en azijn erdoor.

2. Maak het bakpapier met een natte hand een beetje vochtig. Schep het eiwitschuim erop. Strijk het uit in een ronde cirkel ca. 30 cm. groot en ca. 4 cm. dik.

3. Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak de pavlova in ca. 1 1/2 uur gaar. De buitenkant is lichtgeel, bros van buiten en stevig van binnen.

4. Maak intussen de rabarber schoon, snijd de rabarber schuin in grote stukken. Was de rabarber in passende pan, giet het vocht af. Voeg de suiker toe, leg een deksel op de pan en breng het aan de kook. Draai het vuur laag en stoof de rabarber ca. 5 minuten tot het gaar is maar nog niet helemaal uit elkaar valt.

5. Klop de slagroom stijf, schep vlak voor het serveren de room en vervolgens de rabarber op de pavlova. Snijd de pavlova taart aan tafel in stukken.

Tip: heerlijk met aardbeien.

Succes,

Yolanda van der Jagt

    Omschrijving+   Merk   Inh   Eenh   Prijs   Bestel 
Boeren slagroom  Boeren slagroom   Weerribben Zuivel   200   ml   €1,85 

Citroen - 1 stuks  Citroen - 1 stuks   Udea   1   stuks   €0,63 

Eieren 6 stuksRegionaal product  Eieren 6 stuks   Fűgelfrij   6   Stuks   €2,20 

maizena  maizena   Joannusmolen   250   gr   €2,59 

rietsuiker  rietsuiker   De Nieuwe Band   500   gr   €2,35 

Artikel 1 tot en met 5 (van 5 artikelen) Pagina('s) gevonden:  1 
u bent NIET ingelogd
Winkelwagen Meer
De winkelwagen
is leeg
Informatie
ZO WERKT HET
Bestellen
Bezorgen
Betalen
Statiegeld
Niet tevreden? Geld terug
INFORMATIE
Wie zijn wij
Onze Leveranciers
Uitleg kwaliteit
Verkooppunten
Nieuws
Contact
Social media

Facebook   Twitter
  Powered by Artikelperfect