Bioweb

  RECEPTEN » Rabarbercompote met yoghurt Home  |  Inloggen  |  Aanmelden  |  Winkelwagen  | Afronden bestelling   
Zoek op omschrijving, merk of productnummer
 
Streekproducten
Aanbiedingen
Acties
Op is Op
Producten
RECEPTEN
  Aardappel tarte tartin
  Alles voor de BBQ
  Appel-peren ijsje
  Burger pulled jackfruit
  Carpaccio van citrus
  Ceasar Salade
  Chili wraps
  Chocomuffins
  Clafoutis
  Courgette spaghetti
  Courgettecake
  Gevulde couscous salade
  Hangop met walnoten e
  Italiaanse spinazietaart
  Kaaskoekjes met olijven
  Knoflooksoep
  Mosterd-kaassoep met toast
  Nectarine cake
  Nieuwe aardappelen
  Ovenkip met citroen en koriander
  Paella
  Pasta met artisjok
  Pasta met paddenstoelen
  Pasta pesto rucola
  Pasta salade met tonijn
  Provençaalse kip
  Risotto met spinazie
  Rucolasalade met geitenkaas
  Salade van Makreel en krieltjes
  Snelle spaghetti
  Snijbiet op Zwitserse wijze
  Spaanse stoofpot met linzen
  Sperziebonen salade met vega bur
  Spitskoolsalade met nectarine
  Tiramisu
  Watermeloen met feta/grie
  Zomerse bietensalade
  Zomerse cous-cous salade
Aanraders
Pakketten
Aardappels, Groente, Fruit
Zuivel, Kaas & Eieren
Vlees & Vis
Vegetarisch
Glutenvrije producten
Brood & Banket
Ontbijt & Lunch
Warme Maaltijd
Voorraadkast
Baby & Kind
Dranken
Versnaperingen
Diepvries
NONFOOD
Persoonlijke verzorging
Huishoud & Diervoeding
Voor huis en tuin
Kadoverpakkingen
Rabarbercompote met yoghurt

Rabarbercompote met Griekse yoghurt

Nagerecht voor 4 personen, door Yolanda van der Jagt

Dit is echt een snel nagerecht voor een doordeweekse dag. De geroosterde pompoenpitten geven een verrassend effect aan dit dessert!

Ingrediënten

600 gram schoongemaakte rabarber, 2 appels, geschild, 2 eetlepels suiker, 4 eetlepels pompoenpitten, 1 ˝ eetlepel honing, 4 grote eetlepels Griekse yoghurt van de Drentse Aa

Bereidingswijze

1) Snijd de rabarber schuin in 2 cm. brede stukken. Was de rabarber in de pan met koud water, giet het overtollig vocht af en voeg ca. 2 eetlepels water toe. Snijd de appels in 8 parten en verwijder het klokkenhuis. Roer de appels met 1 ˝ eetlepel suiker door de rabarber. Leg een deksel op de pan, breng de rabarber aan de kook, draai het vuur laag en stoof de compote nog ca. 5 min. Roer het tussendoor een keertje door de pan.

2) Rooster intussen de pompoenpitten in een droge koekenpan goudgeel, voeg de honing toe. Roer ze door elkaar tot alle pitjes bedekt met honing. Laat ze op een bord afkoelen, strooi de resterende suiker erover.

3) Verdeel de (eventueel) afgekoelde rabarber over vier diepe borden, schep de yoghurt ernaast en strooi de pompoenpitten erover en serveer direct.

Succes, .

Yolanda van der Jagt.

Rabarbercompote met Griekse yoghurt
    Omschrijving+   Merk   Inh   Eenh   Prijs   Bestel 
acacia honing  acacia honing   Traay   350   gr   €5,65 

Griekse yoghurt  Griekse yoghurt   Drentse Aa   500   ml   €2,55 

pompoenpitten extra groot  pompoenpitten extra groot   De Nieuwe Band   200   gr   €3,25 

rietsuiker  rietsuiker   De Nieuwe Band   500   gr   €2,35 

Artikel 1 tot en met 4 (van 4 artikelen) Pagina('s) gevonden:  1 
u bent NIET ingelogd
Winkelwagen Meer
De winkelwagen
is leeg
Informatie
ZO WERKT HET
Bestellen
Bezorgen
Betalen
Statiegeld
Niet tevreden? Geld terug
INFORMATIE
Wie zijn wij
Onze Leveranciers
Uitleg kwaliteit
Verkooppunten
Nieuws
Contact
Social media

Facebook   Twitter
  Powered by Artikelperfect