Bioweb
  RECEPTEN » Saté met shii-take Home  |  Inloggen  |  Aanmelden  |  Winkelwagen  | Afronden bestelling   
Zoek op omschrijving, merk of productnummer
 
Streekproducten
Aanbiedingen
Acties
Op is Op
Producten
Aanraders
Oud & Nieuw
Friese Streekbox
Kadoverpakkingen
Kerstspecials
Aardappels, Groente, Fruit
Zuivel, Kaas & Eieren
Vlees & Vis
Vegetarisch
Glutenvrije producten
Brood & Banket
Ontbijt & Lunch
Warme Maaltijd
Voorraadkast
Baby & Kind
Dranken
Versnaperingen
Diepvries
NONFOOD
Persoonlijke verzorging
Huishoud & Diervoeding
Voor huis en tuin
RECEPTEN
  Basisrecept Bladerdeeg
  Biefstuk met bataat & kool
  Boerenkaasplank
  Borrelhapjes
  Champignonburger
  Champignonsoep
  Chocoladetaart met kaneelroom
  Courgettecake
  Cranberry compote
  Cranberry Up Side Down Cake
  Gember thee
  Gembermisu
  Gestoofde prei met anijszaadjes
  Gouden melk
  Gourmetten
  Haver cranberry crumble
  Kaasfondue
  Knolselderij appelsalade
  Kurkuma-gemberthee
  Mascarpone ijs met cranberry's
  Oliebollen
  Paneerpastei
  Portabello met boerenkaas
  Rollade met spruitjes
  Romige knolselderijsoep
  Salade met gegrilde groenten
  Spruitjes met zoete appel
  Sterbroodjes
Saté met shii-take

Saté vlees uit de wok met shii take

Hoofdgerecht voor 4 personen

Door Yolanda van der Yagt

Dit is een snel hoofdgerecht voor een door de weekse avond. Normaal gesproken rijg je het vlees op spiesjes en serveer je er pittige pindasaus bij. In dit recept maak je met het gemarineerde satévlees deze heerlijke wokschotel. Dit recept kan overigens ook prima zonder vlees, met wat extra shii-take.

Ingrediënten

  • 200 gram shii take paddenstoelen van De Feanhoper
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 500 gram saté vlees
  • 1 kleine rode ui gesnipperd
  • 1 rode peper, in dunne reepjes
  • 1 teen knoflook, gehakt
  • eventueel 10 bosui, grof gesneden (of een extra rode ui)
  • 2 eetlepels water
  • 1 eetlepel pindakaas
  • Extra nodig: wok

Bereidingswijze

1) Verwijder stelen van de paddenstoelen met een scherp mesje. Halveer de grote exemplaren.

2) Verhit de olie in de wok, bestrooi het vlees met zout en peper en bak het op hoog vuur goudbruin aan.

3) Voeg de ui, rode peper en knoflook toe en bak het even mee. Voeg de shii take en bosui toe en roerbak dit in ca. 5 minuten gaar.

4) Voeg twee eetlepels water toe en los daar de pindakaas in op. Roer de pindasaus goed door het vlees, draai het vuur laag en stoof het nog enkele minuten zodat de smaak door kan trekken en serveer direct.

Tip: Lekker met zilvervliesrijst, paksoi en taugé

Succes, .

Yolanda van der Jagt.

sate met shii-take
    Omschrijving+   Merk   Inh   Eenh   Prijs   Bestel 
Bami - nasivlees varken.dit is een Diepvries productRegionaal product  Bami - nasivlees varken.   Louwsmar   250   Gram   €3,99 

kipstukjes bami/nasidit is een Diepvries product  kipstukjes bami/nasi   Polderhoen   250   Gram   €3,99 

Knoflook droog  Knoflook droog   Udea   1   stuks   €1,10 

Paksoi  Paksoi   Udea   1   stuks   €1,99 

peper roodRegionaal product  peper rood   Jochum de Boer   1   stuks   €0,45 

pindakaas crunchy  pindakaas crunchy   Horizon   650   gr   €4,69 

ronde zilvervliesrijst  ronde zilvervliesrijst   De Nieuwe Band   1000   gr   €3,75 

Shii-take  Shii-take   Udea   100   gram   €1,99 

Tauge kiemen  Tauge kiemen   De Peuleschil   135   gr   €1,29 

Artikel 1 tot en met 9 (van 9 artikelen) Pagina('s) gevonden:  1 
u bent NIET ingelogd
Winkelwagen Meer
De winkelwagen
is leeg
Informatie
ZO WERKT HET
Bestellen
Bezorgen
Betalen
Statiegeld
Niet tevreden? Geld terug
INFORMATIE
Wie zijn wij
Onze Leveranciers
Uitleg kwaliteit
Verkooppunten
Nieuws
Contact
Social media

Facebook   Twitter
  Powered by Artikelperfect