Bioweb
  RECEPTEN » Bloemkool met spek en room Home  |  Inloggen  |  Aanmelden  |  Winkelwagen  | Afronden bestelling   
Zoek op omschrijving, merk of productnummer
 
Streekproducten
Aanbiedingen
Acties
Op is Op
Producten
Aanraders
Oud & Nieuw
Friese Streekbox
Kadoverpakkingen
Kerstspecials
Aardappels, Groente, Fruit
Zuivel, Kaas & Eieren
Vlees & Vis
Vegetarisch
Glutenvrije producten
Brood & Banket
Ontbijt & Lunch
Warme Maaltijd
Voorraadkast
Baby & Kind
Dranken
Versnaperingen
Diepvries
NONFOOD
Persoonlijke verzorging
Huishoud & Diervoeding
Voor huis en tuin
RECEPTEN
  Basisrecept Bladerdeeg
  Biefstuk met bataat & kool
  Boerenkaasplank
  Borrelhapjes
  Champignonburger
  Champignonsoep
  Chocoladetaart met kaneelroom
  Courgettecake
  Cranberry compote
  Cranberry Up Side Down Cake
  Gember thee
  Gembermisu
  Gestoofde prei met anijszaadjes
  Gouden melk
  Gourmetten
  Haver cranberry crumble
  Kaasfondue
  Knolselderij appelsalade
  Kurkuma-gemberthee
  Mascarpone ijs met cranberry's
  Oliebollen
  Paneerpastei
  Portabello met boerenkaas
  Rollade met spruitjes
  Romige knolselderijsoep
  Salade met gegrilde groenten
  Spruitjes met zoete appel
  Sterbroodjes
Bloemkool met spek en room

/

Hele bloemkool met spek en room

/ Bijgerecht voor 4 personen door Yolanda van der Jagt

/ 40 minuten

Dit is een variant op een gerecht dat we vaak bij de River Café maakten. Daar stoofden we romanesco bloemkool (een groene bloemkool die wat weg heeft van broccoli) in tomatensaus met ansjovis gaar. !

Ingrediënten

 

  • 2 rode uien
  • 1 eetlepel boter
  • 4 teentjes knoflook
  • 200 ml slagroom
  • 1 bloemkool
  • 10 plakjes ontbijtspek
  • Zout en versgemalen peper

 

Bereidingswijze

1) Pel de uien, halveer ze en snijd ze in dunne plakjes. Verhit de boter in een ruime pan waar straks ook de bloemkool in past. Fruit de uien en de knoflook ongeveer 5 minuten op een matig vuur.

2) Schenk de room bij de ui en knoflook in de pan en leg er de bloemkool in. Strooi wat zout en peper over de bloemkool en leg de plakjes spek er mooi bovenop.

3)Stoof de bloemkool afhankelijk van de grootte in 20-30 minuten zachtjes afgedekt gaar (een kleine bloemkool is ongeveer in 20 minuten gaar; een flinke bloemkool mag rustig 30 minuten of langer garen.

Wijntip

Eet je dit gerecht met vis, drink er dan een mooie ronde witte wijn, bijvoorbeeld een chardonnoy uit de Languedoc bij. Dien je bloemkool met vlees op, kies dan een volle rode wijn die goed bij het vlees past zoals een côte du rhône.

Succes,

Yolanda van der Jagt.

bloemkool

 

Over onze chef-kok Yolanda van der Jagt
Je blijft er van proeven! De recepten van onze keuken pro Yolanda van der Jagt zijn easy, culinair en verassend. Als chef-kok heeft ze al menig restaurantkeuken van binnen gezien, tegenwoordig deelt ze haar kennis met alle thuiskoks. In haar recepten laat Yolanda zien hoe je smakelijke en originele recepten kunt maken met producten van eigen bodem. Naast Bioweb komt u haar eigentijdse gerechten ook tegen in bijvoorbeeld foodmagazine Foodmagazine Delicious., Elle eten of in haar kookboeken zoals Hollandse Kramen en Lekker Hollands. www.yolandavanderjagt.nl
 

    Omschrijving+   Merk   Inh   Eenh   Prijs   Bestel 
bloemkoolRegionaal product  bloemkool   Nieuweboer   1   stuks   €2,20 

Boeren slagroom  Boeren slagroom   Weerribben Zuivel   200   ml   €1,89 

Boerenboter ongezouten  Boerenboter ongezouten   Weerribben Zuivel   250   gr   €2,99 

Knoflook droog  Knoflook droog   Udea   1   stuks   €1,10 

Ontbijtspek  Ontbijtspek   St. Hendrick   90   gr   €2,09 

uien rood - 500g  uien rood - 500g   De Eerste   500   gram   €0,90 

Artikel 1 tot en met 6 (van 6 artikelen) Pagina('s) gevonden:  1 
u bent NIET ingelogd
Winkelwagen Meer
De winkelwagen
is leeg
Informatie
ZO WERKT HET
Bestellen
Bezorgen
Betalen
Statiegeld
Niet tevreden? Geld terug
INFORMATIE
Wie zijn wij
Onze Leveranciers
Uitleg kwaliteit
Verkooppunten
Nieuws
Contact
Social media

Facebook   Twitter
  Powered by Artikelperfect