Bioweb

  RECEPTEN » Herfstsalade met aardperen Home  |  Inloggen  |  Aanmelden  |  Winkelwagen  | Afronden bestelling   
Zoek op omschrijving, merk of productnummer
 
Streekproducten
Aanbiedingen
Acties
Op is Op
Producten
RECEPTEN
  Aardpeer/dragonsoep
  Adukibonencake
  Cranberry speltmuffin
  Geroosterde hutspot
  Gevuld speculaas
  Griekse prei stamppot
  Griekse zwartebonen burger
  Harissasoep
  Herfst stoofpotje
  Hollandse zuurkoolpizza
  Kerriekokos spruitjes
  Linzenstoof met spruitjes
  Najaarsstoof met romige truffela
  Omelet met doperwtensala
  Pannenkoekjes met gele bieten
  Pasta bolognese van tempeh
  Pepernoten
  Pepernoten brownie glutenvrij
  Pompoen uit de oven
  Pompoensoep
  Posteleinsalade met hazelnoten
  Shoarma van knolselderij
  Sinterklaastaart
  Spaghetti met postelein pesto
  Spruitjes met zoete appel
  Stampot bataat zuurkool
  Super groene spaghetti
  Toast met paddenstoelen
  Vegan cheese sandwich
  Vegan gnocchi
  Vegetarische Kooltaart
  Venkelgratin
  Wortelsoep met gember en kokos
  Yacón moes
  Yacón taart
  Zoete aardappel rosti
  Zoete Aardappel (Bataat) curry
  Glutenvrije recepten
Aanraders
Pakketten
Sinterklaas
Aardappels, Groente, Fruit
Zuivel, Kaas & Eieren
Vlees & Vis
Vegetarisch
Glutenvrije producten
Brood & Banket
Ontbijt & Lunch
Warme Maaltijd
Voorraadkast
Baby & Kind
Dranken
Versnaperingen
Diepvries
NONFOOD
Persoonlijke verzorging
Huishoud & Diervoeding
Voor huis en tuin
Kadoverpakkingen
Herfstsalade met aardperen

Herfstsalade met aardperen

/ Bijgerecht voor 4 personen door Yolanda van der Jagt

/ Bereidingstijd 15 minuten

Topinamboer, aardperen of jerusalem-artisjok. Drie namen voor hetzelfde grillige knolletje. Het binnenste heeft een lichtzoete, nootachtige smaak die doet denken aan artisjok. Aardperen doen het goed in de soep, gratins of een puree. In salades eet ik ze het liefst rauw. Dat kan alleen met net geoogste, stevige crèmekleurige knolletjes.

Ingrediënten

  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • sap van 1/2 sinaasappel
  • 500 gram jonge aardperen
  • 3 stengels bleekselderij uit het hart van de stronk
  • 5 eetlepels grof gehakte bladpeterselie
  • 4 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 2 eetlepels grof gehakte walnoten
  • 4 gedroogde vijgen, in reepjes of 100g verse vijgen

 

Bereidingswijze

1) Laat de sjalot in een slakom 5 minuten marineren in het sinaasappelsap. Schil de aardperen en snijd ze in dunne plakjes. Pluk de gele blaadjes van de bleekselderij en snijd de stengels in dunne plakjes.

2) Schep de aardperen, bleekselderij, peterselie en olie door de sjalot. Meng alles goed.

3) Voeg zout en versgemalen peper naar smaak toe. Strooi de walnoten en vijgen over de salade.

Tip: Zijn de knolletjes thuis toch wat zacht geworden, dan knappen ze weer op van een halfuurtje in een kom ijswater.

Succes,

Yolanda van der Jagt

herfstsalade

    Omschrijving+   Merk   Inh   Eenh   Prijs   Bestel 
Aardperen  Aardperen   Udea   500   gram   €1,79 

groenselderijRegionaal product  groenselderij   Jochum de Boer   1   stuks   €1,79 

olijfolie extra vergine (fruitig)  olijfolie extra vergine (fruitig)   De Nieuwe Band   500   ml   €5,39 

Sinaasappel (pers)  Sinaasappel (pers)   Udea   1000   gram   €2,99 

sjalot - 250 gram - versRegionaal product  sjalot - 250 gram - vers   It Griene Strân   250   Gram   €1,00 

walnoten gebroken  walnoten gebroken   De Nieuwe Band   500   gr   €8,95 

Artikel 1 tot en met 6 (van 6 artikelen) Pagina('s) gevonden:  1 
u bent NIET ingelogd
Winkelwagen Meer
De winkelwagen
is leeg
Informatie
ZO WERKT HET
Bestellen
Bezorgen
Betalen
Statiegeld
Niet tevreden? Geld terug
INFORMATIE
Wie zijn wij
Onze Leveranciers
Uitleg kwaliteit
Verkooppunten
Nieuws
Contact
Social media

Facebook   Twitter
  Powered by Artikelperfect