Bioweb

  RECEPTEN » Herfstsalade met aardperen Home  |  Inloggen  |  Aanmelden  |  Winkelwagen  | Afronden bestelling   
Zoek op omschrijving, merk of productnummer
 
Streekproducten
Aanbiedingen
Acties
Op is Op
Producten
RECEPTEN
  Aardappel tarte tartin
  Adukibonencake
  Andijvie-kaasquiche
  Bonen curry
  Bonensalade
  Chili sin Carne
  Gember thee
  Gembermisu
  Gestoofde prei met anijszaadjes
  Glutenvrije chorizo pizza
  Griekse zwartebonen burger
  Haverscones met room
  Hollandse zuurkoolpizza
  Hummus variaties
  Kerriekokos spruitjes
  Knolselderij appelsalade
  Koolraap-zuurkoolschotel
  Koolrabi ovenschotel
  Linzenstoof met spruitjes en koo
  Loempia van rijstvellen
  Lunchbroodjes met geitenkaas
  Oosterse Witlof
  Pizza / Pasta saus
  Spaghetti met postelein pesto
  Stoofperen
  Vega shoarma met...
  Vegetarische Kooltaart
  Walnoot amaranth koek
  Warme chocolademelk
  Zelf zuurkool maken
  Zoete Aardappel (Bataat) curry
  kapucijner humus
  Rode bietensoep
Aanraders
Pakketten
Aardappels, Groente, Fruit
Zuivel, Kaas & Eieren
Vlees & Vis
Vegetarisch
Glutenvrije producten
Brood & Banket
Ontbijt & Lunch
Warme Maaltijd
Voorraadkast
Baby & Kind
Dranken
Versnaperingen
Diepvries
NONFOOD
Persoonlijke verzorging
Huishoud & Diervoeding
Voor huis en tuin
Kadoverpakkingen
Herfstsalade met aardperen

Herfstsalade met aardperen

/ Bijgerecht voor 4 personen door Yolanda van der Jagt

/ Bereidingstijd 15 minuten

Topinamboer, aardperen of jerusalem-artisjok. Drie namen voor hetzelfde grillige knolletje. Het binnenste heeft een lichtzoete, nootachtige smaak die doet denken aan artisjok. Aardperen doen het goed in de soep, gratins of een puree. In salades eet ik ze het liefst rauw. Dat kan alleen met net geoogste, stevige crèmekleurige knolletjes.

Ingrediënten

  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • sap van 1/2 sinaasappel
  • 500 gram jonge aardperen
  • 3 stengels bleekselderij uit het hart van de stronk
  • 5 eetlepels grof gehakte bladpeterselie
  • 4 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 2 eetlepels grof gehakte walnoten
  • 4 gedroogde vijgen, in reepjes of 100g verse vijgen

 

Bereidingswijze

1) Laat de sjalot in een slakom 5 minuten marineren in het sinaasappelsap. Schil de aardperen en snijd ze in dunne plakjes. Pluk de gele blaadjes van de bleekselderij en snijd de stengels in dunne plakjes.

2) Schep de aardperen, bleekselderij, peterselie en olie door de sjalot. Meng alles goed.

3) Voeg zout en versgemalen peper naar smaak toe. Strooi de walnoten en vijgen over de salade.

Tip: Zijn de knolletjes thuis toch wat zacht geworden, dan knappen ze weer op van een halfuurtje in een kom ijswater.

Succes,

Yolanda van der Jagt

herfstsalade

    Omschrijving+   Merk   Inh   Eenh   Prijs   Bestel 
Aardperen  Aardperen   Udea   500   gram   €1,78 

olijfolie extra vergine (fruitig)  olijfolie extra vergine (fruitig)   De Nieuwe Band   500   ml   €6,15 

Sinaasappel (pers)  Sinaasappel (pers)   Udea   1000   gram   €2,49 

sjalot - 250 gramRegionaal product  sjalot - 250 gram   It Griene Strân   250   Gram   €1,00 

vijgen  vijgen   De Nieuwe Band   500   gr   €6,09 

walnoten gebroken  walnoten gebroken   De Nieuwe Band   500   gr   €9,85 

Artikel 1 tot en met 6 (van 6 artikelen) Pagina('s) gevonden:  1 
u bent NIET ingelogd
Winkelwagen Meer
De winkelwagen
is leeg
Informatie
ZO WERKT HET
Bestellen
Bezorgen
Betalen
Statiegeld
Niet tevreden? Geld terug
INFORMATIE
Wie zijn wij
Onze Leveranciers
Uitleg kwaliteit
Verkooppunten
Nieuws
Contact
Social media

Facebook   Twitter
  Powered by Artikelperfect