Bioweb

  RECEPTEN » Herfstsalade met aardperen Home  |  Inloggen  |  Aanmelden  |  Winkelwagen  | Afronden bestelling   
Zoek op omschrijving, merk of productnummer
 
Streekproducten
Aanbiedingen
Acties
Op is Op
Producten
RECEPTEN
  Appel-mango chutney uit India
  Aspergelinten salade
  Asperges met boerenham
  Asperges met gerookte zalm
  Asperges met mozzarella
  Aspergesmoothie
  Bosbieten risotto
  Bospeen met verse gember
  Carpaccio van citrus
  Chocoladetaart met kaneelroom
  Citroensorbet met sinaasappel
  Courgettecake
  Fryske Fritatta
  Gevulde avocado
  Gevulde omelet
  Groene asperges met spek
  Groene sesam asperges
  Hollandse asperge op zijn Spaans
  Indiase curry
  Pannenkoekje van rode biet
  Quinoa-aspergetaart
  rabarber galette
  rabarber pavlovataart
  Rabarbercompote met yoghurt
  Rucolasalade met geitenkaas
  Salade van groene asperges & ei
  Salade van Makreel en krieltjes
  Smoothie van spinazie
  Spinaziepannenkoeken met shoarma
  Street Food baguette met tofu
  Wellingtonburger
  Paksoi met peper en kokos
Aanraders
Pakketten
Doneer actie
Aardappels, Groente, Fruit
Zuivel, Kaas & Eieren
Vlees & Vis
Vegetarisch
Glutenvrije producten
Brood & Banket
Ontbijt & Lunch
Warme Maaltijd
Voorraadkast
Baby & Kind
Dranken
Versnaperingen
Diepvries
NONFOOD
Persoonlijke verzorging
Huishoud & Diervoeding
Voor huis en tuin
Kadoverpakkingen
Herfstsalade met aardperen

Herfstsalade met aardperen

/ Bijgerecht voor 4 personen door Yolanda van der Jagt

/ Bereidingstijd 15 minuten

Topinamboer, aardperen of jerusalem-artisjok. Drie namen voor hetzelfde grillige knolletje. Het binnenste heeft een lichtzoete, nootachtige smaak die doet denken aan artisjok. Aardperen doen het goed in de soep, gratins of een puree. In salades eet ik ze het liefst rauw. Dat kan alleen met net geoogste, stevige crèmekleurige knolletjes.

Ingrediënten

  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • sap van 1/2 sinaasappel
  • 500 gram jonge aardperen
  • 3 stengels bleekselderij uit het hart van de stronk
  • 5 eetlepels grof gehakte bladpeterselie
  • 4 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 2 eetlepels grof gehakte walnoten
  • 4 gedroogde vijgen, in reepjes of 100g verse vijgen

 

Bereidingswijze

1) Laat de sjalot in een slakom 5 minuten marineren in het sinaasappelsap. Schil de aardperen en snijd ze in dunne plakjes. Pluk de gele blaadjes van de bleekselderij en snijd de stengels in dunne plakjes.

2) Schep de aardperen, bleekselderij, peterselie en olie door de sjalot. Meng alles goed.

3) Voeg zout en versgemalen peper naar smaak toe. Strooi de walnoten en vijgen over de salade.

Tip: Zijn de knolletjes thuis toch wat zacht geworden, dan knappen ze weer op van een halfuurtje in een kom ijswater.

Succes,

Yolanda van der Jagt

herfstsalade

    Omschrijving+   Merk   Inh   Eenh   Prijs   Bestel 
Aardperen  Aardperen   Udea   500   gram   €1,79 

olijfolie extra vergine (fruitig)  olijfolie extra vergine (fruitig)   De Nieuwe Band   500   ml   €5,69 

platte peterselie bosjeRegionaal product  platte peterselie bosje   Jochum de Boer   1   stuks   €1,69 

Sinaasappel (pers)  Sinaasappel (pers)   Udea   1000   gram   €2,65 

vijgen  vijgen   De Nieuwe Band   500   gr   €6,09 

walnoten gebroken  walnoten gebroken   De Nieuwe Band   500   gr   €8,95 

Artikel 1 tot en met 6 (van 6 artikelen) Pagina('s) gevonden:  1 
u bent NIET ingelogd
Winkelwagen Meer
De winkelwagen
is leeg
Informatie
ZO WERKT HET
Bestellen
Bezorgen
Betalen
Statiegeld
Niet tevreden? Geld terug
INFORMATIE
Wie zijn wij
Onze Leveranciers
Uitleg kwaliteit
Verkooppunten
Nieuws
Contact
Social media

Facebook   Twitter
  Powered by Artikelperfect