Bioweb
  RECEPTEN » Herfstsalade met aardperen Home  |  Inloggen  |  Aanmelden  |  Winkelwagen  | Afronden bestelling   
Zoek op omschrijving, merk of productnummer
 
Streekproducten
Aanbiedingen
Acties
Op is Op
Producten
Aanraders
Friese Streekbox
Kadoverpakkingen
Aardappels, Groente, Fruit
Zuivel, Kaas & Eieren
Vlees & Vis
Vegetarisch
Glutenvrije producten
Brood & Banket
Ontbijt & Lunch
Warme Maaltijd
Voorraadkast
Baby & Kind
Dranken
Versnaperingen
Diepvries
NONFOOD
Persoonlijke verzorging
Huishoud & Diervoeding
Voor huis en tuin
RECEPTEN
  Aardappel anders zonder potje
  Aardappelbrood
  Aardappelkoekjes
  Geroosterde hutspot
  Herfstsalade met aardperen
  Hollands stoofpotje
  Hutspot Vlees of Vega
  Koolraap-zuurkoolschotel
  Maďs-aardappelsoep
  Pompoen - dadel plaatkoek
  Pompoen pannenkoekjes
  Pompoen-pindakaas met kokos
  Pompoenhummus
  Pompoenjam
  Pompoensoep
  Risotto met spinazie
  Romige knolselderijsoep
  Tiramisu
  Toscaanse Wintertaart
  Vega Pizza
  Worteltjestaart
  Zalmfilet met pesto tagliatelle
  Zoete Aardappel (Bataat) curry
  Appelmoes
  Perentaart
Herfstsalade met aardperen

Herfstsalade met aardperen

/ Bijgerecht voor 4 personen door Yolanda van der Jagt

/ Bereidingstijd 15 minuten

Topinamboer, aardperen of jerusalem-artisjok. Drie namen voor hetzelfde grillige knolletje. Het binnenste heeft een lichtzoete, nootachtige smaak die doet denken aan artisjok. Aardperen doen het goed in de soep, gratins of een puree. In salades eet ik ze het liefst rauw. Dat kan alleen met net geoogste, stevige crèmekleurige knolletjes.

Ingrediënten

  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • sap van 1/2 sinaasappel
  • 500 gram jonge aardperen
  • 3 stengels bleekselderij uit het hart van de stronk
  • 5 eetlepels grof gehakte bladpeterselie
  • 4 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 2 eetlepels grof gehakte walnoten
  • 4 gedroogde vijgen, in reepjes of 100g verse vijgen

 

Bereidingswijze

1) Laat de sjalot in een slakom 5 minuten marineren in het sinaasappelsap. Schil de aardperen en snijd ze in dunne plakjes. Pluk de gele blaadjes van de bleekselderij en snijd de stengels in dunne plakjes.

2) Schep de aardperen, bleekselderij, peterselie en olie door de sjalot. Meng alles goed.

3) Voeg zout en versgemalen peper naar smaak toe. Strooi de walnoten en vijgen over de salade.

Tip: Zijn de knolletjes thuis toch wat zacht geworden, dan knappen ze weer op van een halfuurtje in een kom ijswater.

Succes,

Yolanda van der Jagt

herfstsalade


    Omschrijving+   Merk   Inh   Eenh   Prijs   Bestel 
Aardperen  Aardperen   Udea   500   gram   €1,78 

Groenselderij  Groenselderij   Udea   1   stuks   €2,20 

olijfolie extra vergine (fruitig)  olijfolie extra vergine (fruitig)   De Nieuwe Band   500   ml   €5,95 

platte peterselie (bos)Regionaal product  platte peterselie (bos)   Jochum de Boer   1   stuks   €1,25 

Sinaasappel (pers)  Sinaasappel (pers)   Udea   1000   gram   €4,55 

sjalot - 250 gramRegionaal product  sjalot - 250 gram   It Griene Strân   250   Gram   €1,00 

vijgen  vijgen   De Nieuwe Band   500   gr   €6,95 

walnoten gebroken  walnoten gebroken   De Nieuwe Band   500   gr   €9,55 

Artikel 1 tot en met 8 (van 8 artikelen) Pagina('s) gevonden:  1 
u bent NIET ingelogd
Winkelwagen Meer
De winkelwagen
is leeg
Informatie
ZO WERKT HET
Bestellen
Bezorgen
Betalen
Statiegeld
Niet tevreden? Geld terug
INFORMATIE
Wie zijn wij
Onze Leveranciers
Uitleg kwaliteit
Verkooppunten
Nieuws
Contact
Social media

Facebook   Twitter
  Powered by Artikelperfect