Bioweb

  RECEPTEN » Hete bliksem Home  |  Inloggen  |  Aanmelden  |  Winkelwagen  | Afronden bestelling   
Zoek op omschrijving, merk of productnummer
 
Streekproducten
Aanbiedingen
Acties
Op is Op
Producten
RECEPTEN
  Aardappel anders zonder potje
  Aardappelquiche
  Aardappelsalade met bietjes
  Bloemkool met spek en room
  Bonen curry
  Burger pulled jackfruit
  Courgettekoekjes met oude kaas
  Erwtensoep
  Friese Kruidkoek met een twist
  Frisse aardappelpuree met rucola
  Gele bloemkoolrijst met Gado Ga
  Griekse prei stamppot
  Hollands stoofpotje
  Koolraap-zuurkoolschotel
  kurkuma hennep latte
  Mac & cheese met bloemkool
  Oosterse Witlof
  Pasta met artisjok
  Pasta met broccoli en knolvenkel
  Pastinaakkoek
  Perentaart
  Posteleinsalade met hazelnoten
  Rode kool salade harissaballetje
  Romige bloemkoolsoep
  Sandwich met ui en gerookte kip
  Spaanse stoofpot met linzen
  Spaghetti met postelein pesto
  Toscaanse stoofschotel
  Vegetarische Kooltaart
  Venkelgratin
  Wellingtonburger
  Yacón taart
  Glutenvrije recepten
Aanraders
Pakketten
Aardappels, Groente, Fruit
Zuivel, Kaas & Eieren
Vlees & Vis
Vegetarisch
Glutenvrije producten
Brood & Banket
Ontbijt & Lunch
Warme Maaltijd
Voorraadkast
Baby & Kind
Dranken
Versnaperingen
Diepvries
NONFOOD
Persoonlijke verzorging
Huishoud & Diervoeding
Voor huis en tuin
Kadoverpakkingen
Hete bliksem

Hete bliksem

Hoofdgerecht voor 6 personen

Dit heerlijke oud Hollandse recept heet niet voor niets hete bliksem, de appeltjes zorgen voor veel vocht in dit gerecht waardoor het lang zijn hoge temperatuur vasthoudt. Bovendien blijven de bijna tot moes gekookte appeltjes makkelijk aan het gehemelte plakken. Laat 'heet' dus de waarschuwing zijn, en 'bliksem' wellicht het scheldwoord van de te gulzige eter?

Ingrediënten

 

  • 500g Santana
  • 1 kg  Boskoop appels
  • 1,5 kg Laura aardappels
  • 2 rookworsten

 

Bereidingswijze

Schil de aardappels en de appels en snij deze in blokjes. Breng ze vervolgens in een pan met water (ongeveer kwart pan) en wat kaneel aan de kook. Kook net zolang totdat het appel en aardappel mengsel goed gaar is. Giet het overvloedige kookvocht af. Voeg naar smaak wat suiker, zout, peper, nootmuskaat en kaneel toe. Stamp vervolgens het geheel fijn. Klontje roomboter toevoegen en voorzichtig smullen maar!

Dit gerecht is heerlijk in combinatie met de zoute smaak van een speklapje of rookworst. Of kies voor de vegetarische variant met walnoten!

Lekker Ite

    Omschrijving+   Merk   Inh   Eenh   Prijs   Bestel 
2,5 kg LauraRegionaal product  2,5 kg Laura   It Griene Strân   2,50   kg   €4,99 

appelen evelina -500g  appelen evelina -500g   Warmonderhofboomgaard   500   gr   €1,59 

Rookworst varken  Rookworst varken   St. Hendrick   240   gr   €3,29 

Artikel 1 tot en met 3 (van 3 artikelen) Pagina('s) gevonden:  1 
u bent NIET ingelogd
Winkelwagen Meer
De winkelwagen
is leeg
Informatie
ZO WERKT HET
Bestellen
Bezorgen
Betalen
Statiegeld
Niet tevreden? Geld terug
INFORMATIE
Wie zijn wij
Onze Leveranciers
Uitleg kwaliteit
Verkooppunten
Nieuws
Contact
Social media

Facebook   Twitter
  Powered by Artikelperfect