Bioweb

  RECEPTEN » Chocoladetaart met kaneelroom Home  |  Inloggen  |  Aanmelden  |  Winkelwagen  | Afronden bestelling   
Zoek op omschrijving, merk of productnummer
 
Streekproducten
Aanbiedingen
Acties
Op is Op
Producten
RECEPTEN
  Aardappel tarte tartin
  Alles voor de BBQ
  Aspergelinten salade
  Asperges met boerenham
  Asperges met gerookte zalm
  Asperges met mozzarella
  Aspergesmoothie
  Bosbieten risotto
  Bospeen met verse gember
  Burger pulled jackfruit
  Carpaccio van citrus
  Chocoladetaart met kaneelroom
  Griesmeelpudding met aardbeien
  Groene asperges met spek
  Groene sesam asperges
  Hollandse asperge op zijn Spaans
  Indiase curry
  Kwarktaart met zomervruchten
  Mac & cheese met bloemkool
  meloen, venkel salade met zachte
  Pasta met artisjok
  Pasta met broccoli en knolvenkel
  Pompoenstoof met kokos
  Quinoa-aspergetaart
  rabarber galette
  rabarber pavlovataart
  Rabarbercompote met yoghurt
  Rucola mayonaise
  Rucolasalade met geitenkaas
  Salade van groene asperges & ei
  Salade van Makreel en krieltjes
  Snelle broccoli schotel
  Snijbiet op Zwitserse wijze
  Spaanse stoofpot met linzen
  Spinaziepannenkoeken met shoarma
  Spitskoolsalade met nectarine
  Street Food baguette met tofu
  Vanille kwark met aardbeien
  Venkel linzen salade
  Waterkerssoep van De Klispoel
  Watermeloen met feta/grie
  Zomerse cous-cous salade
  Paksoi met peper en kokos
Aanraders
Pakketten
Aardappels, Groente, Fruit
Zuivel, Kaas & Eieren
Vlees & Vis
Vegetarisch
Glutenvrije producten
Brood & Banket
Ontbijt & Lunch
Warme Maaltijd
Voorraadkast
Baby & Kind
Dranken
Versnaperingen
Diepvries
NONFOOD
Persoonlijke verzorging
Huishoud & Diervoeding
Voor huis en tuin
Kadoverpakkingen
Chocoladetaart met kaneelroom

CHOCOLADETAART MET KANEELROOM

Nagerecht voor 8-10 personen

Door Yolanda van der Jagt

Er zijn honderden recepten voor chocolade taarten; de aller-lekkerste vind ik die met een nog zachte, smeuïge binnenkant. Nou zijn elke taartvorm en oven weer anders, maar na wat uitproberen weet ik dat het beslag daarvoor bij mij 22 minuten de oven in moet en geen minuut langer. Koken doe je op gevoel, patisserie is precisiewerk.

Ingrediënten

 

  • 275 gram pure chocolade (cacao gehalte minstens 70%)
  • 200 gram roomboter
  • 7 eieren, gesplitst
  • 2,5 eetlepel cacaopoeder, gezeefd
  • 150 gram suiker + 1 eetlepel extra
  • 125 ml slagroom
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • Extra nodig; taartvorm doorsnede 26 cm. ingevet en bestoven met bloem

 

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Breek de chocolade boven een hittebestendige kom in stukjes en doe de boter in blokjes erbij. Hang de kom in een pan met een laag kokend water (de kom mag het water niet raken). Smelt de chocolade zo, au bain marie, en roer af en toe.

2. Haal de kom van het vuur en laat de gesmolten chocolade iets afkoelen. Roer de eidooiers erdoor en klop met een garde de cacao en de helft van de suiker erdoor. Sla in een vetvrije kom de eiwitten stijf en voeg beetje voor beetje de resterende suiker toe tot het schuim pieken vormt en glanst. Spatel het eiwitschuim voorzichtig door de chocolademassa.

3. Schep de massa in de taartvorm en bak de taart afhankelijk van jouw oven 20-25 minuten. Haal de taart uit de oven en laat de taart zo 30 minuten afkoelen. Klop de slagroom met 1 eetlepel suiker en de kaneel lobbig. Snijd de taart in punten en serveer de room ernaast.

Meer eenvoudige recepten, met inspirerende foto’s van Sven Benjamins kun je vinden in mijn kookboeken zoals ‘Lekker Hollands’ en ‘Hollandse Kramen’. Recepten voor iedere dag van de week, veelal gekookt met ingrediënten van eigen bodem.

Veel succes en kookplezier,

Yolanda van der Jagt

chocoladetaart

Over onze chef-kok Yolanda van der Jagt
Je blijft er van proeven! De recepten van onze keuken pro Yolanda van der Jagt zijn easy, culinair en verassend. Als chef-kok heeft ze al menig restaurantkeuken van binnen gezien, tegenwoordig deelt ze haar kennis met alle thuiskoks. In haar recepten laat Yolanda zien hoe je smakelijke en originele recepten kunt maken met producten van eigen bodem. Naast Bioweb komt u haar eigentijdse gerechten ook tegen in bijvoorbeeld foodmagazine Foodmagazine Delicious., Elle eten of in haar kookboeken zoals Hollandse Kramen en Lekker Hollands. www.yolandavanderjagt.nl
 


    Omschrijving+   Merk   Inh   Eenh   Prijs   Bestel 
Boeren slagroom  Boeren slagroom   Weerribben Zuivel   200   ml   €1,85 

cacaopoeder  cacaopoeder   Joannusmolen   200   gr   €4,39 

chocolade puur 85% cacao  chocolade puur 85% cacao   Vivani   100   gr   €2,35 

Eieren 10 stuksRegionaal product  Eieren 10 stuks   Fűgelfrij   10   Stuks   €3,50 

Grasboter ongezouten  Grasboter ongezouten   Weerribben Zuivel   250   gr   €3,39 

kaneel poeder  kaneel poeder   Het Blauwe Huis   30   gr   €1,95 

rietsuiker  rietsuiker   De Nieuwe Band   500   gr   €2,35 

Artikel 1 tot en met 7 (van 7 artikelen) Pagina('s) gevonden:  1 
u bent NIET ingelogd
Winkelwagen Meer
De winkelwagen
is leeg
Informatie
ZO WERKT HET
Bestellen
Bezorgen
Betalen
Statiegeld
Niet tevreden? Geld terug
INFORMATIE
Wie zijn wij
Onze Leveranciers
Uitleg kwaliteit
Verkooppunten
Nieuws
Contact
Social media

Facebook   Twitter
  Powered by Artikelperfect