Spruitjes met appel
Bijgerecht voor 4 personen door Wil
25 minuten
De zoete appels van de Warmonderhof inspireren tot de heerlijkste gerechten. Zoals deze waarin de appels gecombineerd worden met spruitjes.
- 500 gram spruitjes
- 1 a 2 zoete appelen
- 1 tot 2 eetlepels citroensap
- 25 gram boter
- 1 ui, grof gesnipperd
- halve theelepel kaneel
- halve theelepel gemalen komijn
Bereidingswijze
1. Kook de spruitjes in 10-15 minuten beetgaar. Spoel de spruitjes in een vergiet af onder koud stromend water en laat het goed uitlekken
2. Schil de appels en snijd ze in blokjes. Sprenkel de citroensap erover
3. Smelt in een pan de boter en bak zachtjes de ui met de kaneel, komijn en peper naar smaak. Schep de appel erdoor en bak ze in 3 tot 4 minuten, al omscheppend, gaar
4. Voeg de spruitjes toe en laat het door en door warm worden. Breng de spruitjes op smaak met zout en doe het over in een warme schaal. Leg er eventueel nog een klontje boter op
Lekker Ite

|