Bioweb

  RECEPTEN » schorseneren a la creme Home  |  Inloggen  |  Aanmelden  |  Winkelwagen  | Afronden bestelling   
Zoek op omschrijving, merk of productnummer
 
Streekproducten
Aanbiedingen
Acties
Op is Op
Producten
RECEPTEN
  Aardpeer/dragonsoep
  Adukibonencake
  Cranberry speltmuffin
  Geroosterde hutspot
  Gevuld speculaas
  Griekse prei stamppot
  Griekse zwartebonen burger
  Harissasoep
  Herfst stoofpotje
  Hollandse zuurkoolpizza
  Kerriekokos spruitjes
  Linzenstoof met spruitjes
  Najaarsstoof met romige truffela
  Omelet met doperwtensala
  Pannenkoekjes met gele bieten
  Pasta bolognese van tempeh
  Pepernoten
  Pepernoten brownie glutenvrij
  Pompoen uit de oven
  Pompoensoep
  Posteleinsalade met hazelnoten
  Shoarma van knolselderij
  Sinterklaastaart
  Spaghetti met postelein pesto
  Spruitjes met zoete appel
  Stampot bataat zuurkool
  Super groene spaghetti
  Toast met paddenstoelen
  Vegan cheese sandwich
  Vegan gnocchi
  Vegetarische Kooltaart
  Venkelgratin
  Wortelsoep met gember en kokos
  Yacón moes
  Yacón taart
  Zoete aardappel rosti
  Zoete Aardappel (Bataat) curry
  Glutenvrije recepten
Aanraders
Pakketten
Sinterklaas
Aardappels, Groente, Fruit
Zuivel, Kaas & Eieren
Vlees & Vis
Vegetarisch
Glutenvrije producten
Brood & Banket
Ontbijt & Lunch
Warme Maaltijd
Voorraadkast
Baby & Kind
Dranken
Versnaperingen
Diepvries
NONFOOD
Persoonlijke verzorging
Huishoud & Diervoeding
Voor huis en tuin
Kadoverpakkingen
schorseneren a la creme

/ Bijgerecht voor 4 personen, door Yolanda van der Jagt

/ Bereidingstijd zo'n 30 minuten

Onder de zwarte schil van een schorseneer schuilt een roomblanke groente die qua smaak en uiterlijk sterk op de witte asperge lijkt. Schorseneren werden vroeger ook wel 'armeluisasperges' genoemd, omdat arme mensen geen asperges konden betalen en het met de goedkopere schorseneren moesten doen. Deze romige schorseneren smaken lekker bij wit vlees zoals gevogelte of kalfsvlees.

Ingrediënten

 

  • 1 dl citroensap
  • 1 kilo schorseneren (na het schillen houd je de helft over)
  • 125 ml crème fraîche
  • 125 ml volle melk
  • 3 eetlepels fijngehakte bladpeterselie
  • zout en versgemalen peper

 

Bereidingswijze

1. Schenk een beetje water in een kom of pan en voeg het citroensap toe. Hier leg je straks de geschilde schorseneren in zodat ze niet verkleuren. Snijd van de schorseneren aan de boven- en onderkant 1 centimeter af en schil ze met een dunschiller. Leg de geschilde schorseneren direct in het water met citroensap.

2. Snijd de schorseneren in dunne schuine plakjes van ongeveer een / centimeter. Leg de gesneden groente in een pan en voeg de crème fraîche en melk toe. Breng het geheel zachtjes aan de kook. Stoof de schorseneren met het deksel schuin op de pan op een laag vuur in ongeveer 15 minuten beetgaar.

3. Schep de schorseneren met een schuimspaan op een bord. Kook de saus nog enkele minuten op een hoog vuur tot de gewenste dikte in. Roer de schorseneren en peterselie door de warme saus. Breng het gerecht op smaak met zout en peper.

wijntip: Bij gevogelte of kalfsvlees met schorseneren kun je het beste een ronde witte wijn of een lichte, fruitige rode wijn drinken. Denk aan een rode wijn uit de Loire of Savoie.

Meer eenvoudige recepten, met inspirerende foto’s van Sven Benjamins kun je vinden in mijn kookboeken zoals ‘Lekker Hollands’ en ‘Hollandse Kramen’. Recepten voor iedere dag van de week, veelal gekookt met ingrediënten van eigen bodem.

Veel succes en kookplezier,

Yolanda van der Jagt

schorsenerenalacreme

    Omschrijving+   Merk   Inh   Eenh   Prijs   Bestel 
Boeren crème fraîche (10)  Boeren crème fraîche (10)   Weerribben Zuivel   125   ml   €1,45 

Citroen - 1 stuks (groot)  Citroen - 1 stuks (groot)   Udea   1   stuks   €0,75 

Schorseneren  Schorseneren   BioNoord   500   gr   €1,49 

Volle melk  Volle melk   Weerribben Zuivel   1   ltr   €1,35 

Artikel 1 tot en met 4 (van 4 artikelen) Pagina('s) gevonden:  1 
u bent NIET ingelogd
Winkelwagen Meer
De winkelwagen
is leeg
Informatie
ZO WERKT HET
Bestellen
Bezorgen
Betalen
Statiegeld
Niet tevreden? Geld terug
INFORMATIE
Wie zijn wij
Onze Leveranciers
Uitleg kwaliteit
Verkooppunten
Nieuws
Contact
Social media

Facebook   Twitter
  Powered by Artikelperfect