Bioweb

  RECEPTEN » Sinaasappel marmelade Home  |  Inloggen  |  Aanmelden  |  Winkelwagen  | Afronden bestelling   
Zoek op omschrijving, merk of productnummer
 
Streekproducten
Aanbiedingen
Acties
Op is Op
Producten
RECEPTEN
  Appel-mango chutney uit India
  Aspergelinten salade
  Asperges met boerenham
  Asperges met gerookte zalm
  Asperges met mozzarella
  Aspergesmoothie
  Bosbieten risotto
  Bospeen met verse gember
  Carpaccio van citrus
  Chocoladetaart met kaneelroom
  Citroensorbet met sinaasappel
  Courgettecake
  Fryske Fritatta
  Gevulde avocado
  Gevulde omelet
  Groene asperges met spek
  Groene sesam asperges
  Hollandse asperge op zijn Spaans
  Indiase curry
  Pannenkoekje van rode biet
  Quinoa-aspergetaart
  rabarber galette
  rabarber pavlovataart
  Rabarbercompote met yoghurt
  Rucolasalade met geitenkaas
  Salade van groene asperges & ei
  Salade van Makreel en krieltjes
  Smoothie van spinazie
  Spinaziepannenkoeken met shoarma
  Street Food baguette met tofu
  Wellingtonburger
  Paksoi met peper en kokos
Aanraders
Pakketten
Doneer actie
Aardappels, Groente, Fruit
Zuivel, Kaas & Eieren
Vlees & Vis
Vegetarisch
Glutenvrije producten
Brood & Banket
Ontbijt & Lunch
Warme Maaltijd
Voorraadkast
Baby & Kind
Dranken
Versnaperingen
Diepvries
NONFOOD
Persoonlijke verzorging
Huishoud & Diervoeding
Voor huis en tuin
Kadoverpakkingen
Sinaasappel marmelade

Sinaasappel marmelade

/ Goed voor zo’n 2 potten (afhankelijk van de grote van de pot), door Yolanda van der Jagt

/24 tot 48 uur voorbereidingstijd, 3 á 4 uur kooktijd

Wat is er lekkerder dan een ontbijtje met een warmcroissantje en zelfgemaakte sinaasappelmarmelade. Deze marmelade kan gemaakt worden met een ‘gewone’ sinaasappel maar de echte sinaasappel voor het marmelade werk is de bittersinaasappel.

Ingrediënten

 

  • 4 grote navel- of bittere sinaasappels
  • ca. 1 kg rietsuiker

 

Bereidingswijze

Voorbereiding: Was de sinaasappels en zet ze 24 tot 48 uur in een bak met koud water. Door het weken word de schil zachter en neemt het volume toe.

1. Doe de sinaasappels in een grote pan, schenk er zoveel koud water op dat ze onder staan. Breng het aan de kook, draai het vuur laag en leg een deksel op de pan. Kook de sinaasappels 3-4 uur tot ze helemaal zacht zijn. Roer regelmatig door de pan, voeg eventueel een beetje water toe.

2. Haal de sinaasappels uit de pan, laat ze iets afkoelen, bewaar het kookvocht. Snijd de sinaasappel in vieren, verwijder de zaadjes en gedeeltelijk de stugge velletjes. Snijd het vruchtvlees met de schil in 1 cm dikke repen.

3. Weeg het sinaasappelpulp. Voeg twee derde van het gewicht van de pulp aan suiker toe. Roer de suiker en sinaasappelpulp door het kookvocht. Breng het rustig aan de kook, roer met een houtenlepel over de bodem van de pan zodat de suiker oplost en de jam niet aanbrand. Draai het vuur laag en kook de jam ca. 30 minuten.

4. De jam is dik en donker van kleur. Schep de jam in gesteriliseerde jampotten.

Tip: voeg eventueel een kaneelstokje toe tijdens het kookproces

Tip 2: Test of de marmalade goed is ingekookt door een druppel op een koud bord te laten vallen. Loopt de druppel niet meer uit dan is de marmelade voldoende ingekookt.

Succes

Yolanda van der Jagt

sinaasappelmarmelade

    Omschrijving+   Merk   Inh   Eenh   Prijs   Bestel 
Handsinaasappel  Handsinaasappel   BioNoord   1000   gram   €2,50 

rietsuiker  rietsuiker   De Nieuwe Band   1000   gr   €3,79 

Artikel 1 tot en met 2 (van 2 artikelen) Pagina('s) gevonden:  1 
u bent NIET ingelogd
Winkelwagen Meer
De winkelwagen
is leeg
Informatie
ZO WERKT HET
Bestellen
Bezorgen
Betalen
Statiegeld
Niet tevreden? Geld terug
INFORMATIE
Wie zijn wij
Onze Leveranciers
Uitleg kwaliteit
Verkooppunten
Nieuws
Contact
Social media

Facebook   Twitter
  Powered by Artikelperfect