Bioweb

  RECEPTEN » Veldsla salade met granaatappel Home  |  Inloggen  |  Aanmelden  |  Winkelwagen  | Afronden bestelling   
Zoek op omschrijving, merk of productnummer
 
Streekproducten
Aanbiedingen
Acties
Op is Op
Producten
RECEPTEN
  Aardappel anders zonder potje
  Aardappelquiche
  Aardappelsalade met bietjes
  Bloemkool met spek en room
  Bonen curry
  Burger pulled jackfruit
  Courgettekoekjes met oude kaas
  Erwtensoep
  Friese Kruidkoek met een twist
  Frisse aardappelpuree met rucola
  Gele bloemkoolrijst met Gado Ga
  Griekse prei stamppot
  Hollands stoofpotje
  Koolraap-zuurkoolschotel
  kurkuma hennep latte
  Mac & cheese met bloemkool
  Oosterse Witlof
  Pasta met artisjok
  Pasta met broccoli en knolvenkel
  Pastinaakkoek
  Perentaart
  Posteleinsalade met hazelnoten
  Rode kool salade harissaballetje
  Romige bloemkoolsoep
  Sandwich met ui en gerookte kip
  Spaanse stoofpot met linzen
  Spaghetti met postelein pesto
  Toscaanse stoofschotel
  Vegetarische Kooltaart
  Venkelgratin
  Wellingtonburger
  Yacón taart
  Glutenvrije recepten
Aanraders
Pakketten
Aardappels, Groente, Fruit
Zuivel, Kaas & Eieren
Vlees & Vis
Vegetarisch
Glutenvrije producten
Brood & Banket
Ontbijt & Lunch
Warme Maaltijd
Voorraadkast
Baby & Kind
Dranken
Versnaperingen
Diepvries
NONFOOD
Persoonlijke verzorging
Huishoud & Diervoeding
Voor huis en tuin
Kadoverpakkingen
Veldsla salade met granaatappel

/ Bijgerecht voor 4 personen, door Marieke

 / 10  minuten

Lekkere, gezonde en snel klaar te maken veldsla salade! Als dressing gebruik ik het sap van de sinaasappel en de granaatappel. Natuurlijk kun je met een beetje rode wijnazijn, olie, peper en dergelijke een heerlijke dressing maken, maar ik vind het niet echt nodig.

Ingrediënten

  • 100 g veldsla
  • 1 granaatappel
  • 1 (bloed)sinaasappel
  • 150 gr feta

Bereidingswijze

 

1. Was de veldsla en ontdoe het van de worteltjes, droog de sla bijvoorbeeld in een slacentrifuge en doe het in een schaal

2. De sinaasappel maar vooral de granaatappel kunnen vervelende vlekken geven. Een schort voor doen is dus een aanrader! Vang het sap van de granaatappel en de sinaasappel op.

3. Snij partjes sinaasappel zonder vlies. Daarvoor eerst de kapjes van de boven en onderkant snijden zodat de sinaasappel recht op de snijplank staat. Snij nu eerst de schil rondom eraf. Snij dan langs de vliesjes de partjes uit

3. Snij de granaatappel doormidden. Pers de ene helft uit (met een citruspers) en de andere helft ‘wip’ je de pitjes eruit door de granaatappel binnenstebuiten te keren (eventueel snij je de granaatappel in kwartjes)

4. Doe de partjes sinaasappel en de granaatappelpitjes bij de veldsla in de schaal

5. Verkruimel de  Feta over de salade

6. Tot slot sprenkelhet opgevangen sap van de granaatappel en de sinaasappel als dressing over de salade

Tip: ook erg lekker met walnootjes en andere groene sla soorten zoals rucola en waterkers

Lekker It!

veldslasalade

snijtechniek

    Omschrijving+   Merk   Inh   Eenh   Prijs   Bestel 
Bloedsinaasappel  Bloedsinaasappel   Udea   1000   gram   €2,99 

Griekse feta  Griekse feta   Kourellas   150   gr   €2,99 

Artikel 1 tot en met 2 (van 2 artikelen) Pagina('s) gevonden:  1 
u bent NIET ingelogd
Winkelwagen Meer
De winkelwagen
is leeg
Informatie
ZO WERKT HET
Bestellen
Bezorgen
Betalen
Statiegeld
Niet tevreden? Geld terug
INFORMATIE
Wie zijn wij
Onze Leveranciers
Uitleg kwaliteit
Verkooppunten
Nieuws
Contact
Social media

Facebook   Twitter
  Powered by Artikelperfect