Bioweb
  Pasta met paddenstoelen Home  |  Inloggen  |  Aanmelden  |  Winkelwagen  | Afronden bestelling   
Zoek op omschrijving, merk of productnummer
 
Streekproducten
Aanbiedingen
Acties
Op is Op
Producten
Aanraders
Pasen
Friese Streekbox
Kadoverpakkingen
Aardappels, Groente, Fruit
Zuivel, Kaas & Eieren
Vlees & Vis
Vegetarisch
Glutenvrije producten
Brood & Banket
Ontbijt & Lunch
Warme Maaltijd
Voorraadkast
Baby & Kind
Dranken
Versnaperingen
Diepvries
NONFOOD
Persoonlijke verzorging
Huishoud & Diervoeding
Voor huis en tuin
RECEPTEN
Pasta met paddenstoelen

Pasta met paddenstoelen

Hoofdgerecht voor 4 personen

Door Yolanda van der Yagt

Lekker in het seizoen paddenstoelen eten! Met dit gerecht maak je geen keuze maar gebruik je gewoon alle paddenstoelen die op dat moment in het seizoen zijn en die jij lekker vindt!

Ingrediënten

 

  • 500 gram gemengde paddenstoelen
  • 400 gram pasta
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 3 sjalotten, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • Bonenkruid
  • Zout en peper
  • 50 ml droge witte wijn
  • 125 ml slagroom
  • Parmazaanse kaas, geraspt

 

Bereidingswijze

1) Verwijder stelen van de paddenstoelen met een scherp mesje. Halveer de grote exemplaren.

1) Kook 400 gram pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

2) Was zanderige paddenstoelen kort in een kom met koud water. Gekweekte paddenstoelen wel controleren, maar meestal zijn ze schoon genoeg om direct te verwerken. Snijd de paddenstoelen afhankelijk van de vorm en grootte in parten, reepjes of stukjes.

3) Verhit de olie in een hapjespan, fruit de sjalot en de knoflook. Voeg de paddenstoelen toe en roerbak ze op matig vuur in 10-15 minuten goudbruin en gaar. Voeg het bonenkruid en zout en peper naar smaak toe.

4) Blus de gebakken paddenstoelen af met 50 ml droge witte wijn, voeg 125 ml slagroom toe en verwarm nog even.

5)Verdeel de pasta over diepe borden, schep de romige paddenstoelen erop en bestrooi royaal met versgeraspte Parmezaanse kaas.

TIP Als bijgerecht ook lekker bij kip met krokante broodsalsa.

Succes,

Yolanda van der Jagt.

pasta

Over onze chef-kok Yolanda van der Jagt
Je blijft er van proeven! De recepten van onze keuken pro Yolanda van der Jagt zijn easy, culinair en verassend. Als chef-kok heeft ze al menig restaurantkeuken van binnen gezien, tegenwoordig deelt ze haar kennis met alle thuiskoks. In haar recepten laat Yolanda zien hoe je smakelijke en originele recepten kunt maken met producten van eigen bodem. Naast Bioweb komt u haar eigentijdse gerechten ook tegen in bijvoorbeeld foodmagazine Foodmagazine Delicious., Elle eten of in haar kookboeken zoals Hollandse Kramen en Lekker Hollands. www.yolandavanderjagt.nl
 

    Omschrijving+   Merk   Inh   Eenh   Prijs   Bestel 
2 Huiswijn WitDeze fles graag RETOUR naar Bioweb  2 Huiswijn Wit   Natuvin   1   ltr   €5,99 

Boeren slagroom  Boeren slagroom   Weerribben Zuivel   200   ml   €1,79 

bonenkruid  bonenkruid   Het Blauwe Huis   20   gr   €1,89 

Knoflook droog  Knoflook droog   Udea   1   stuks   €1,10 

Oesterzwammen verpakt  Oesterzwammen verpakt   Proef   150   gr   €2,99 

Parmigiano reggiano  Parmigiano reggiano   Castelli   160   gr   €5,90 

Shii-take  Shii-take   Udea   100   gram   €1,99 

Verse pasta tagliatelle  Verse pasta tagliatelle   Bioverde   250   gr   €2,99 

Witte champignons  Witte champignons   Proef   250   gr   €1,99 

Artikel 1 tot en met 9 (van 9 artikelen) Pagina('s) gevonden:  1 
u bent NIET ingelogd
Winkelwagen Meer
De winkelwagen
is leeg
Informatie
ZO WERKT HET
Bestellen
Bezorgen
Betalen
Statiegeld
Niet tevreden? Geld terug
INFORMATIE
Wie zijn wij
Onze Leveranciers
Uitleg kwaliteit
Verkooppunten
Nieuws
Contact
Social media

Facebook   Twitter
  Powered by Artikelperfect