Bioweb

  Witlof met spekjesvinaigrette Home  |  Inloggen  |  Aanmelden  |  Winkelwagen  | Afronden bestelling   
Zoek op omschrijving, merk of productnummer
 
Streekproducten
Aanbiedingen
Acties
Op is Op
Producten
RECEPTEN
Aanraders
Pakketten
Sinterklaas
Aardappels, Groente, Fruit
Zuivel, Kaas & Eieren
Vlees & Vis
Vegetarisch
Glutenvrije producten
Brood & Banket
Ontbijt & Lunch
Warme Maaltijd
Voorraadkast
Baby & Kind
Dranken
Versnaperingen
Diepvries
NONFOOD
Persoonlijke verzorging
Huishoud & Diervoeding
Voor huis en tuin
Kadoverpakkingen
Witlof met spekjesvinaigrette

Gegrilde witlof met spekjesvinaigrette

Bijgerecht voor 4 personen

Door Yolanda van der Jagt

Bitter, zout en zuur. In dit gerecht komt deze heerlijke combinatie van smaken heel goed naar voren. Het grillen van de witlof geeft dit gerecht een heel spannende smaak. Eet deze witlof bij gegrilde vis of een mooi stukje varkensvlees.

Ingrediënten

 

  • 75 gram ontbijtspek, in plakjes
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 1 eetlepel balsamico-azijn
  • zout en versgemalen peper*
  • 4 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 500 gram witlof
  • 2 eetlepels fijngehakte bladpeterselie
  • extra nodig: grillpan

 *uit het keukenkastje

Bereidingswijze

1. Verhit de grillpan. Leg de plakjes spek erop en gril het vlees aan beide kanten goudbruin en krokant. Snijd het spek in dunne reepjes.

2. Roer in een kommetje de sjalot met de azijn en wat zout en peper door elkaar. Laat de sjalot ongeveer 5 minuten marineren. Roer er vervolgens de spekjes en olie door.

3. Snijd 1 centimeter van de onderkanten van de stronkjes witlof af. Snijd de stronkjes over de lengte doormidden. Verhit de grillpan weer. Bestrijk het witlof met wat olie en grill de groente aan beide kanten in ongeveer 10 minuten goudbruin en krokant.

4. Schep in een kom het witlof met de spekjesdressing en peterselie door elkaar.

Succes,

Yolanda van der Jagt

witlofrecept

Over onze chef-kok Yolanda van der Jagt
Je blijft er van proeven! De recepten van onze keuken pro Yolanda van der Jagt zijn easy, culinair en verassend. Als chef-kok heeft ze al menig restaurantkeuken van binnen gezien, tegenwoordig deelt ze haar kennis met alle thuiskoks. In haar recepten laat Yolanda zien hoe je smakelijke en originele recepten kunt maken met producten van eigen bodem. Naast Bioweb komt u haar eigentijdse gerechten ook tegen in bijvoorbeeld foodmagazine Foodmagazine Delicious., Elle eten of in haar kookboeken zoals Hollandse Kramen en Lekker Hollands. www.yolandavanderjagt.nl
 

    Omschrijving+   Merk   Inh   Eenh   Prijs   Bestel 
balsamico azijn rood  balsamico azijn rood   Guerzoni   250   ml   €5,99 

olijfolie extra vergine (fruitig)  olijfolie extra vergine (fruitig)   De Nieuwe Band   500   ml   €5,39 

Ontbijtspek  Ontbijtspek   St. Hendrick   90   gr   €2,29 

sjalot - 250 gram - versRegionaal product  sjalot - 250 gram - vers   It Griene Strân   250   Gram   €1,00 

witlof 500g  witlof 500g   Johann Krops   500   gr   €2,90 

Artikel 1 tot en met 5 (van 5 artikelen) Pagina('s) gevonden:  1 
u bent NIET ingelogd
Winkelwagen Meer
De winkelwagen
is leeg
Informatie
ZO WERKT HET
Bestellen
Bezorgen
Betalen
Statiegeld
Niet tevreden? Geld terug
INFORMATIE
Wie zijn wij
Onze Leveranciers
Uitleg kwaliteit
Verkooppunten
Nieuws
Contact
Social media

Facebook   Twitter
  Powered by Artikelperfect