Bioweb

  Onze leveranciers Home  |  Inloggen  |  Aanmelden  |  Winkelwagen  | Afronden bestelling   
Zoek op omschrijving, merk of productnummer
 
Streekproducten
Aanbiedingen
Acties
Op is Op
Producten
RECEPTEN
Pakketten
Aardappels, Groente, Fruit
Zuivel, Kaas & Eieren
Vlees & Vis
Vegetarisch
Glutenvrije producten
Brood & Banket
Ontbijt & Lunch
Warme Maaltijd
Voorraadkast
Baby & Kind
Dranken
Versnaperingen
Diepvries
NONFOOD
Persoonlijke verzorging
Huishoud & Diervoeding
Voor huis en tuin
Kadoverpakkingen
Onze leveranciers
Bakkerij Bolhuis
Bonaventura
Ariëlla - De Boskbei
Jochum de Boer
De Friese Marktslager

Bakkerij Bolhuis
Vanuit Jubbega vinden broden en koeken van bakker Berend Bolhuis hun weg naar vele liefhebbers. Naast de Friese specialiteiten zoals Fryske dúmkes, roggebrood en beschuit worden ook zijn kamut- en speltbroden geroemd. Natuurlijk kun je ook bij Bakkerij Bolhuis terecht voor een croissantje, volkorenbrood of speculaas koekje. Alle broden en koeken worden in dit, zes generaties oude, familie bedrijf nog steeds op ambachtelijke wijze gemaakt, met gebruik van zoveel mogelijk streekeigen ingrediënten.

 BioBakker
Net over de grens bij Enschede, in het Duitse Ahaus staat de bakkerij van De Consequente BioBakker. Sinds 1980 bakken zij de heerlijkste broden en koeken die exclusief verkrijgbaar zijn bij biologische speciaalzaken en webwinkels zoals Bioweb. Een deel van het bakproces wordt nog met de hand gedaan omdat het simpelweg voor een beter en smakelijker eindproduct zorgt, ‘machines helpen ons, maar nemen het niet over’ is het motto in Ahaus. De tijd, passie en vakmanschap van de BioBakkers proef je zondermeer terug in het brood!

Bonaventura
Aan de zeedijk in Ternaard ligt het akkerbouwbedrijf Bonaventura van de familie Engels. Zij telen hoofdzakelijk volle grond groenten zoals aardappel, pompoen, prei, ui, wortel en diverse soorten kolen. In de zomermaanden komen ook diverse fijnere zomergroentes van het land. Bonavenura is een kleinschalig bedrijf met een grote diversiteit aan producten.
Naast groenten levert Bonaventura ook lams- en varkensvlees van collega boeren en rundvlees van hun eigen Gasconne vleeskoeien. In de wintermaanden staan de koeien op stal in Ternaard, in de maanden mei tot en met oktober graast de kudde in het nationaal park ‘De Alde Feanen’, waar ze zo’n 4.000 hectare aan laagveenmoeras tot hun beschikking hebben. Het resultaat prachtig gemarmerd vlees van koeien die een goed leven hebben gehad.

 

Ariëlla - De Boskbei
Onze verslavend lekkere blauwe bessen komen van Ariëlle - De Boskbei in Sumar. Telers Thea en Martin Hummeling telen hier heerlijke blauwe bessen op een bijzondere plek. Hun bedrijf maakt onderdeel uit van It Griene Nêst, een verzamelplek voor ondernemers die duurzaam, sociaal en betrokken ondernemen. Naast de blauwe bessen telen Thea en Martin nog meer groente- en fruit wat ze verkopen in hun eigen boerderijwinkel en theeschenkerij genaaamd Ariëlla.

Jan Bruinsma
Wie broccoli zegt, zegt Jan Bruinsma! Op zijn akkerbouwbedrijf bij Sexbierum teelt hij hoofdzakelijk broccoli, een teelt dat ondertussen met recht zijn specialiteit genoemd mag worden. Door diverse broccoli rassen te planten op verschillende tijden zorgt Jan ervoor dat hij, zo lang ook het weer mee werkt, in het seizoen doorlopend broccoli kan snijden. Naast broccoli teelt Jan onder andere aardappelen, spruiten en de Kollumer grauwe erwt. Sinds kort loopt er ook een koppeltje vleeskippen rond op het bedrijf. Wat eet de broccoli teler eigenlijk? ‘Vier keer in de week broccoli natuurlijk’, grapt Jan. ‘Eén keer in de week of twee weken eten we toch wel broccoli. Bijvoorbeeld met een lekkere dot pindasaus erbij’. ‘Of met pijnboompitten en ketjap’, vult zijn vrouw Eelkjen aan, ‘lekker met rijst of gebakken aardappeltjes’.

Jochum de Boer
Sla uit eigen provincie in de winter? Het kan dankzij Jochum! In zijn onverwarmde kas in Kimswerd teelt hij zo’n dertig verschillende groenten. Variërend van veldsla en winterpostelein in de winter tot pepers, spinazie, tomaat en komkommer in de zomer. Een koppeltje kippen en het tweetal Bioweb varkens (waarvan het vlees uiteindelijk weer in de webwinkel verkocht wordt) helpen mee bij het opruimen van de restjes uit de kas. De bodem in de kas is vitaal en krachtig, waardoor  ziekten en plagen bijna niet meer voorkomen en planten sterk en smaakvol opgroeien. ‘Door nog lang zo door te mogen gaan hopen we in de toekomst een gezond stukje aarde door te geven aan de volgende generatie’, aldus Jochum.

 De Feanhoper
In de bosschage rond zijn erf in de Veenhoop staan rijen met eikenhouten stammen opgesteld waarop Bert Dijkstra  shii-take paddenstoelen teelt. Elk eikenhouten stammetje heeft gaten waarin pluggen met mycelium zijn ingebracht. Hieruit groeit het wortelstelsel van de shii-take, in 1 tot 2 jaar tijd verspreid dit zich door het hele stammetje heen waarna het naar buiten ‘piept’ en volgroeit tot smakelijke, grote en gemêleerde shii-take. Natuurlijk gaat het om een natuurproduct dus zo makkelijk als hierboven beschreven gaat het niet altijd, gelukkig heeft Bert voldoende passie en kunde om het proces bij te sturen zodat wij in het seizoen kunnen genieten van overheerlijke shii-takes uit De Feanhoop.

De Friese Marktslager
De Friese Marktslager is een begrip op menig markt in Friesland. Hun ambachtelijke producten uit eigen slagerij behoeven geen mooie woorden want de smaak zegt voldoende. De Friese Marktslager beschikt over een eigen slagerij waar bijvoorbeeld ook de Louwsmar koeien en de Bioweb varkens naar toe gaan als hun tijd gekomen is. De slager haalt de beesten zelf op zodat ook de weg naar de slacht zo stressvrij mogelijk is.

  De Kompenije
Al meer dan twintig jaar runnen Jan Brandsma en Thomaske Stoffelsma een biologisch dynamisch melkveebedrijf midden in de Friese Wouden. De koeien doen zich te goed aan kruidenrijk grasland wat weer smakelijke en gezonde melk oplevert. Onder de naam ‘De Kompenije’ verwerkt Thomaske de melk van hun eigen koeien tot de heerlijkste rauwmelkse kazen. Fenegriek, basilicum-knoflook, jong-belegen, komijn, loopt het water u ook al in de mond?

Fruitparadijs Lauwershof
Bij Engwierum in het noordelijkste puntje van Friesland, ligt de boomgaard van Fruitparadijs Lauwershof. Sinds 1999 teelt Marja hier op biologische wijze fruit. De appels, rode bessen, kersen, pruimen, peren en nog veel meer smakelijk fruit maken Lauwershof tot een waar fruitparadijs. De unieke locatie aan de Waddenzee zorgt ervoor dat er tot heel laat in het seizoen bijvoorbeeld rode bessen geplukt kunnen worden. Nadeel is dat het seizoen ook wat later begint en dat de altijd aanhoudende wind soms vriend en soms vijand is.

 Fûgelfrij
Twee koppels van zo’n drieduizend kippen scharrelen in en om de kippenstal van Sita en Yke Ykema in Hichtum. De kippen krijgen alle ruimte om hun natuurlijk gedrag te vertonen. Wanneer je de kippen bezig ziet ervaar je het echte ‘fûgelfrij’ gevoel. De eieren worden in het eigen pakstation van Sita en Yke met de hand in de kenmerkende Fûgelfrij eierdoosjes verpakt. Een stukje Fûgelfrij gevoel, per zes of tien stuks verpakt.

  

 It Griene Strân
Akkerbouw- en tuinbouwbedrijf It Griene Strân dankt zijn naam aan de ligging net buiten de zeedijk van Workum in de jonge Zuiderzeepolder genaamd ‘Het Groene Strand’, of op zijn Fries ‘It Griene Strân’. Groen verwijst ook naar het duurzame karakter van het bedrijf. It Griene Strân is een multifunctioneel bedrijf, naast landbouw is er ook een camping, een natuurwinkel en is het één van de twee vestigingsplekken van Bioweb. In de vroege jaren vijftig van de vorige eeuw begon het op It Griene Strân met landbouw, de grootvader van Jan Pieter (de huidige bedrijfsleider) heeft het bedrijf opgebouwd. In de jaren ’80 is er de keuze gemaakt voor biologische bedrijfsvoering en de laatste twintig jaar is verkoop aan huis erbij gekomen als neventak.
 

Mole 't Lam
De monumentale koren- en pelmolen ’t Lam in Woudsend is de grote passie van Molenaar Cees Noteboom. Op de molen wordt uitsluitend biologisch graan gemalen, bij voorkeur afkomstig uit Friesland of omringende provinciën. Cees maalt veel speciale graan soorten zoals spelt. De ambachtelijke graan en meel producten worden door Marjon, de vrouw van Cees, verpakt en verkocht in de naastgelegen winkel in de vroegere molenaarswoning. Een deel van het meel gaat naar de bakkerij van Bakker Bolhuis.

  Kees en Loes Nieuweboer
Kees en Loes Nieuweboer zijn dé bloemkool specialisten. Op hun bedrijf in het Friese Pietersbierum telen ze ook pompoen, sjalotten, aardappelen en tarwe. Bloemkool is echter de grootste teelt, zowel wat betreft oppervlakte als ook wat betreft arbeid. Er gaat namelijk veel tijd zitten in het afdekken van de bloemkool (om zo verkleuring van de kool tegen te gaan), zeker omdat hun velden naast de Waddenzeedijk liggen en het daar altijd waait. Voordeel van deze niet afhoudende wind is dat de bloemkolen snel opdrogen, waardoor ongedierte en ziektes minder vat krijgen op de gewassen.

Boerderij Louwsmar
Zeldzame koeien? U vindt ze op boerderij Louwsmar in Tytsjerk. Carla en Gerben Engwerda houden namelijk Friese Zwart en Roodbonte koeien. Dit zijn zogenaamde dubbeldoel koeien, dat wil zeggen dat ze naast melk ook geschikt zijn om verwerkt te worden als vleeskoe. Deze kleine, sobere koeien passen zeer goed op het biologische melkveebedrijf van Gerben en Carla. De bedrijfsvoering is geheel antibiotica vrij. Melk is de belangrijkste tak van het bedrijf. Een deel van de melk wordt bij Bioweb verkocht, de rest gaat naar de Hooidammer kaasfabriek in Heerenveen. Als het productieve leven van de koeien erop zit worden ze door Henk Visser van de Friese Marktslager geslacht. Zowel de rauwe melk als het vlees kunt kopen bij Bioweb. Overigens is boerderij ‘Louwsmar’ ook één van de twee vestigingslocaties van Bioweb.
 

De Nylander
De Nylander is een echt familiebedrijf! Naast de broers Klaas en Otto Jan Bokma zijn ook hun vrouwen en diverse van hun kinderen actief in het bedrijf. Ondernemen zit hun in het bloed naast de boerderij en kaasmakerij in Workum  melken ze ook koeien op hun boerderij in It Heideskip en sinds kort ook op het eiland De Gouden Boaiem. Ze houden Jersey koeien, vriendelijke lichtbruine koeien die niet al te groot van stuk zijn. Van de melk maken de Bokma’s zelf heerlijk romige Nylander boerenkaas. ‘In het kaaspakhuis worden de kazen op houten planken gerijpt. Daar komt de smaak van onze kaas langzaam tot stand’ zo vertelt kaasmaker Harmen Bokma.
 

 Waddengeluk
Jurjen en Annechien Bruinsma hebben hun akkerbouwbedrijf de toepasselijke naam ‘Waddengeluk’ gegeven. Hun boerderij ligt vlakbij de Waddenzeedijk. Van hun land komen bijzonder producten zoals regenboogpeen, chiogia- en oerbieten. Producten die de diversiteit van ons eten vieren, daar worden wij als Biowebbers net als Annechien en Jurjen ook heel gelukkig van.

 Warmonderhof boomgaard
In de boomgaard van Wil Sturkenboom groeien bijzondere appels en peren. Zoals de 251 appel, nergens anders te krijgen en zo smaakvol onderscheidend dat de appel al beroemd was voordat er een echte naam kon worden gekozen. Wil deelt zijn kennis met de studenten van de Warmonderhof, de boomgaard is dus niet alleen een groeiplek voor heerlijk fruit maar ook voor mensen.

Groothandel De Nieuwe Band
Het Groningse Marum is de thuisbasis van droogwaren groothandel De Nieuwe Band. Deze coöperatieve groothandel koopt wereldwijd biologische producten in en vergeet daarbij niet aan de lokale belangen van de mensen te denken. Een sympathieke werkwijze gecombineerd met smaakvolle producten, wij als Biowebbers zijn enthousiast. U ook?

  Groothandel De Zaai-Ster
De Zaai-Ster is een verswaren groothandel gespecialiseerd in lokale producten. Deze verkopen zij onder hun merk ‘Puur Noord Nederland’, gegarandeerd afkomstig uit het Noorden van Nederland. ‘Van dichtbij het verst’, is niet voor niets hun slogan. Natuurlijk kunnen we ook bij de Zaai-Ster terecht voor bananen en mango’s. Als het maar biologisch is want ergens anders handelen ze niet in.

 

 

u bent NIET ingelogd
Winkelwagen Meer
De winkelwagen
is leeg
Informatie
ZO WERKT HET
Bestellen
Bezorgen
Betalen
Statiegeld
Niet tevreden? Geld terug
INFORMATIE
Wie zijn wij
Onze Leveranciers
Uitleg kwaliteit
Verkooppunten
Nieuws
Contact
Social media

Facebook   Twitter
  Powered by Artikelperfect